De goedkoopste Bridgestone band van Nederland. Gegarandeerd.

Vind je jouw Bridgestone band ergens toch goedkoper? Dan betalen wij het verschil terug.

Je vindt Bridgestone banden in onze webshop in alle maten en uitvoeringen. Zoek direct naar de juiste maat Bridgestone banden voor je auto.

Zoek Bridgestone banden in je maat

  • Wanneer winterbanden?
  • Wanneer all season banden?

Bridgestone banden highlights

  • Bridgestone banden zijn er al vanaf € 31,95 per band
  • Bridgestone banden zijn leverbaar in de maten 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en 22 inch
  • Voor 12 uur besteld, morgen bezorgd

Neem contact op voor meer info of hulp bij het kiezen

Bel ons of chat direct met onze klantenservice (op werkdagen tussen 10:00 en 15:00 uur) of mail naar bas@bandenconcurrent.nl - je krijgt altijd snel een antwoord.

Bepaal snel de maat voor je Bridgestone band

  • 195 = Breedte
  • 55 = Hoogte
  • R 16 = Diameter
  • 87 = Draagvermogen
  • V = Maximumsnelheid

Alle autobanden van Bridgestone

Hieronder ziet u alle beschikbare banden van de Bridgestone. Klik op een model om de juiste maat te vinden en voor meer informatie over prijzen en testresultaten.AUTOBANDEN TEST BRIDGESTONE ER300 ECOPIA:

De volgende Bridgestone band werd getest:

Bridgestone Turanza ER300 Ecopia, met bandenmaat 205/55/R16 91V.
Nat wegdek
Aquaplanning bij rechtuitrijden9
Aquaplanning9
Handling7,5
Remmen8
Gemiddelde score op nat wegdek8
  
Droogwegdek
Remmen7,5
Veercomfort7,5
Rolgeluid bij langsrijden7,5
Handling9,5
Gemiddelde score op nat wegdek8
 
Kosten
Levensduur8
Prijs- levensduurverhouding7,5
Rolweerstand7
Verbruik6
Gemiddelde score op nat wegdek7,5


EINDOORDEEL BRIDGESTONE TURANZA: GOED!
Plus: Bochtenwerk blijft goed. Voor het precieze stuurwerk is deze band uitermate geschikt.
Min: het brandstofverbruik ligt iets hoger dan de gemiddelde band in z'n klasse.

Over Bridgestone:

Bridgestone is van oorsprong een Japans autobandenmerk. Bridgestone Corporation is een multinationale rubber organisatie opgericht in 1931 door Shojiro Ishibashi. De naam Bridgestone komt uit een vertaling van Ishibashi, wat betekent "stenen brug" in het Japans. Bridgestone Groep heeft ca. 141 productiehallen verspreid over vele landen in de wereld. Om dit niveau van de globalisering te bereiken, heeft het bedrijf een aantal standaarden gedefinieerd en doorgevoerd. Hierom staan japanners bekend.Expansie naar de buitenlandse markt: De Bridgestone Groep heeft zijn ogen als het gaat om productie van auto banden in de beginjaren met name gericht op Japanse Technologie. Voorgaande afhankelijkheid van de Europese en Noord-Amerika technologie, de Bridgestone Tire Co, Ltd set zijn ogen op de productie banden uitsluitend gebaseerd op Japanse technologie. Uiteindelijk waren er vele verbeteringen in kwaliteit en productie processen die er toe hebben geleid dat het bedrijf zich snel uitbreide op de binnenlandse als buitenlandse markt.Het bedrijf stond in de oorlog echter onder zwaar wind. Het hoofdkwartier werd verwoest tijdens een bombardement. Gelukkig waren de fabrieken in Kurume en Yokohama gespaard gebleven. De productie van autobanden kon hierdoor vrij snel daarna herpakken.Na de Tweede Wereldoorlog begon Bridgestone met de productie van motorfietsen, maar de grootste bron van inkomsten kwam nog altijd voort uit het leveren van banden aan concurrenten. Daardoor werd besloten de productie van autobanden te staken. Het bedrijf maakte een beursgang in 1961 en ging aandelen uitgeven. Als onderdeel van de administratieve hervorming van de Deming Plan ter ere van W. Edwards Deming, die de algehele kwaliteitscontrole activiteiten omvat, werd de autobanden producent bekroond met een prestigieuze Deming Price award in 1968.

BRIDGESTONE POTENZA AUTOBANDEN

In 1978, en in 1979 introduceerde het bedrijf de high-performance BRIDGESTONE POTENZA autoband, die haar naam ontleent aan het Italiaanse woord Potenza die de macht betekent. Op 1 maart 1981, vierde het autobandenbedrijf haar 50ste verjaardag na haar stichting. Tegelijkertijd is het bedrijf gestart activiteiten naar zijn thuisbasis te versterken. Doelstelling is nog altijd om een van 's werelds top 3 banden producenten te zijn. Nieuwe fabrieken zijn geopend in Polen, de Verenigde Staten, India, Thailand en vele andere landen. Het bedrijf veranderde de naam naar Bridgestone Cooperation.