Bridgestone Potenza

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Bridgestone Potenza blinkt uit in:

  • Grip
  • Tractie
  • Remvermogen op natte weg
  • Stuurrespons
  • Bochtenstabiliteit

Bridgestone Potenza

De Bridgestone Potenza staat voor ultieme handling en stuurrespons. Snelle bochten neem je met maximale precisie. Daarom is dit de perfecte zomerband voor sportieve wagens uit de middenklasse en hogere klasse.

Door bandenexperts wordt de Bridgestone Potenza aangemerkt als ‘uitmuntend’. Deze banden presteren het best onder zomerse condities, met temperaturen boven de 7 graden Celsius.

De Bridgestone Potenza combineert sportieve rijprestaties met comfort. Het is een band die als originele band voor een aantal luxe personenauto’s is ontwikkeld, waaronder de Lexus RX330. De Potenza kan dan ook extreme krachten aan, wat natuurlijk een must is als je lekker sportief gaat rijden. Hij biedt steeds perfecte grip, ook in de snelste bochten. Het type met runflat-technologie herken je aan de toevoeging RFT.

Sportiviteit

De Bridgestone Potenza-serie is compleet ingericht op de sportieve rijder. Het is dé zomerband voor onder snelle sportauto’s. Je kunt rekenen op een uitstekende wegligging, de beste remprestaties en precies stuurgedrag. Alle kennis uit de Formele 1 heeft Bridgestone overgebracht op deze banden en daarvan profiteer jij tijdens snelle ritten door scherpe bochten. Het uitstekende profiel geeft een verhoogd gevoel van veiligheid, ook wanneer het wegdek nat is. De groeven in het profiel voeren overtollig water razendsnel af. Sportief rijden is dus ook mogelijk als het regent.

Bridgestone

Gemeten naar omzet is Bridgestone waarschijnlijk het grootste autobandenbedrijf ter wereld. Het kwaliteitsmerk uit Tokio heeft veel ervaring opgedaan in de autosport. Zo is het ook een onder consumenten bekend merk voor zomerbanden en winterbanden geworden. De geschiedenis van Bridgestone gaat terug tot 1931, toen het door Shojiro Ishibashi werd opgericht. Een vertaling van de naam van de oprichter is ‘stenen brug’. Vandaar de internationale naam Bridgestone.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2017 - BandenConcurrent.nl