Continental ContiEcoContact 3

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Continental EcoContact 3 blinkt uit in:

  • Laag brandstofverbruik
  • Rijeigenschappen
  • Wegcontact
  • Korte remweg
  • Levensduur

Continental ContiEcoContact 3

De Continental EcoContact 3 (ContiEcoContact 3) is een uitstekende zomerband voor de wat kleinere personenauto’s. De band is leverbaar in de velgmaten 13 inch, 14 inch en 15 inch.

De Continental EcoContact 3 is een zomerband die het best presteert bij temperaturen boven de 7 graden Celsius. Voor auto’s uit de compacte klasse en de middenklasse biedt de band veel veiligheid én een lage rolweerstand. Die lage rolweerstand vertaalt zich naar een lager brandstofverbruik. Vandaar de naam EcoContact.

De Continental EcoContact 3 scoort op heel veel punten goed. Het accent ligt op grip, comfort, een lange levensduur en besparing op je brandstofkosten door een lage rolweerstand. Het is een band die vaak wordt toegepast onder de Volkswagen Golf, De Renault Clio, de Opel Corsa, de Peugeot 206 en de Nissan Micra.

Prestaties

De EcoContact 3 van Continental levert uitstekende prestaties. Waar auto’s met vergelijkbare banden van de concurrent slipten over een testparcours, hield de chauffeur van de auto met deze banden hem redelijk eenvoudig op de weg. Dat komt door de solide profielribben die garant staan voor excellente remprestaties en precieze handling. De buitenschouder zorgt voor rijstabiliteit in bochten en de omlopende en dwarse regengroeven garanderen een snelle afvoer van water.

Voor jouw auto

De Continental EcoContact 3 is een band voor compacte auto’s en middenklassers. Omdat fabrikanten nu veelvuldig overschakelen naar grotere bandenmaten, krijgt deze marktsector weinig aandacht meer. Toch is dit een geweldige band voor jouw auto, zeker gezien de prijskwaliteitsverhouding. Hij is vooral sterk bij natte wegen, als het regent of licht sneeuwt. Hij weet je steeds een veilig gevoel te geven. En ondertussen bespaar je kilometer na kilometer op brandstofkosten. Dat is prettig, want autorijden hoeft niet meer te kosten dan nodig.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie