Continental ContiPremiumContact 5

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Continental PremiumContact 5 scoort onder meer op:

  • Stabiel en comfortabel rijgedrag
  • Prima remprestaties bij elk weer
  • Uitstekende grip op elk wegdek
  • Laag geluidsniveau
  • Goed omgaan met aquaplaning

Continental ContiPremiumContact 5

De Continental PremiumContact 5 is een perfecte keuze voor uiteenlopende auto’s, van compacte personenwagen tot middenklassers en grotere types. Deze klasse zomerband is onverslaanbaar op natte en droge wegen en terecht razend populair. De band scoort dan ook zeer hoog scoort (12e plek) in de Banden top-100.

De nieuwste technologische ontwikkelingen zijn in deze allround band verwerkt. Daardoor blinkt de Continental PremiumContact 5 uit in vele kwaliteiten. Op rechte stukken en in bochten is zijn grip op de weg ongekend. Dankzij de zijn perfecte grip heeft deze band een korte remweg op droge wegen. Zijn remweg is voorbeeldig onder alle omstandigheden, dus ook op een nat wegdek, mede dankzij een nieuw en verbeterd profiel. Hij stuurt soepel en reageert direct en exact op uw stuurcommando’s. Kortom, deze band biedt je veel veiligheid en rijcomfort in de zomer.

Profiel met bijzondere eigenschappen

De Continental PremiumContact 5 wordt gekenmerkt door zijn asymmetrische profielontwerp met speciale 3D-groeven. Hierdoor zijn de remprestaties op droog wegdek en nat wegdek uitstekend, terwijl water bij flinke regenval snel en efficiënt wordt afgevoerd. De kans op aquaplaning wordt daarmee een stuk kleiner. Door de vlakke rand van de 3D-groeven behouden de profielblokken hun vorm beter, wat resulteert in een gelijkmatig en stabiel wegcontact.

Daarnaast heeft de band een lange levensduur en een gunstig brandstofverbruik, dit komt door de lage rolweerstand. De Continental PremiumContact 5 zijn kortom, zeer betrouwbare en zuinige banden.

Tests zomerbanden


De Continental PremiumContact 5 haalt uitmuntende scores tijdens (internationale) bandentests. Onder andere die van de ANWB en AutoWeek – waarin de band tweemaal de eerste plek wist te bemachtigen.

Zomerbanden testen:

ANWB 2015 (Zomerbandentest 185/60 R14) (1e plaats)
ANWB 2014 (Zomerbandentest 195/65 R15) (12e plaats)

Heb je een lekke band, of zijn je banden toe aan vervanging naar aanleiding van een kleine of grote beurt? Twijfel dan niet langer!

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden, en je vraagt je af, waar vind ik mijn bandenmaat? Wij van BandenConcurrent geven als tip altijd mee om te kijken naar de huidige gemonteerde banden. De maten die op die band staan aangegeven is de maat die onder jouw auto past!

Bestel nu je banden online en profiteer van gratis verzending!

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Continental ContiPremiumContact 5

16 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie