Continental ContiSportContact 2

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Continental ContiSportContact 2 blinkt uit in:

  • Sportiviteit
  • Bochtenstabiliteit
  • Veiligheid
  • Remprestaties
  • Stuurrespons

Continental ContiSportContact 2

De Continental ContiSportContact 2 – ook wel de Continental SportContact 2 genoemd – is een sportieve zomerband die aan de hoogste eisen voldoet. Het is een sportieve band voor personenauto’s die is verbeterd ten opzicht van zijn voorganger, de eerste ContiSportContact.

Kies je voor de ContiSportContact 2, dan kies je voor optimale remprestaties, een nauwkeurige stuurrespons en een geweldige wegligging.

De ContiSportContact 2 is met z’n stijve profiel zo’n 13% beter op nat wegdek dan z’n voorganger. Speciale technologie in de band zorgt tegelijkertijd voor een betere verdeling van de bodemdruk, waardoor de grip verbetert.

Advanced Mould Concept

Het speciale Advanced Mould Concept, ontwikkeld door Continental, zorgt voor een perfecte verdeling van de bodemdruk. Het resultaat? Een betere grip van de band op de weg en een kortere remafstand. De band beschermt ook goed tegen aquaplaning doordat de brede lengtegroeven het water snel opnemen.

Meer veiligheid

Het asymmetrische profiel van de ContiSportContact 2 zorgt voor grip onder alle omstandigheden. De gesloten buitenschouders en de gemarkeerde profielstroken over de hele omtrek van de band dragen hieraan bij. Dit profiel zorgt voor een precieze besturing in snelle bochten en op de rechte weg. De doorlopende profielstroken zijn stijver dan onafhankelijke profielblokken. Maar op het loopvlak hebben de bandenspecialisten van Continental een zachtere rubbersamenstelling gebruikt. Deze combinatie zorgt voor een hoog niveau van de rolprestaties, waarmee de ContiSportContact 2 een prima band voor sportieve auto’s én bestuurders is.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2018 - BandenConcurrent.nl