Continental ContiVikingContact 6

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Continental ContiVikingContact 6 scoort onder meer op:

  • stabiel en comfortabel rijgedrag
  • gunstig brandstofverbruik
  • veiligheid op ijzige en natte wegen
  • betere remprestaties op sneeuw

Continental ContiVikingContact 6

Met de Continental ContiVikingContact 6 kies je voor een uitstekende winterband, die zelfs de moeilijkste winterse omstandigheden probleemloos aankan. Dankzij de speciale rubbermix en het aangepaste profiel ligt je auto steviger op de weg als het nat of glad is. Het resultaat is een betere controle over je auto en comfortabeler rijplezier. Daarmee is deze winterband ook voor jou een verstandige keuze.

Waarom winterbanden?

Winterbanden zijn niet alleen nodig bij sneeuw of ijzel. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius komt, zijn winterbanden al aan te raden. Het is daarom verstandig om van oktober tot april op winterbanden te rijden. In sommige landen, zoals Duitsland, zijn winterbanden zelfs verplicht in een bepaalde periode.

Perfect voor personenauto’s

De Continental ContiVikingContact 6 is bij uitstek geschikt voor personenauto’s in vrijwel elke klasse. Van compacte stadsauto tot royale sedan: de rijeigenschappen van deze band garanderen je vele plezierige kilometers. Daarbij reageert de band voortdurend op de wisselende rijomstandigheden en het wegdek. Remmen, optrekken, sturen: de Continental ContiVikingContact 6 maakt het je altijd makkelijk. Zo kun je met deze band even goed uit de voeten tijdens korte stadsritten als lange snelwegtrajecten.

Betrouwbare winterexpert

Wist je dat Continental al sinds het einde van de 19de eeuw autobanden maakt? Met winterbanden heeft deze fabrikant al sinds het begin van de jaren 50 van de vorige eeuw ervaring. Continental heeft zich gespecialiseerd in grip en veiligheid en de Continental ContiVikingContact 6 vloeit rechtstreeks voort uit deze ervaring.

Kortere remweg en tractie

Het loopvlak van de Continental ContiVikingContact 6 is geoptimaliseerd voor een betere grip op sneeuw. Dat zorgt voor een kortere remweg onder winterse omstandigheden. De groeven in de schouder van de band kunnen sneeuwval met gemak aan, waardoor de band een grotere trekkracht en grip heeft. Ook als het niet sneeuwt, maar wel nat is, zit je goed met deze winterband voor je bestelwagen. Hij biedt een hoge bescherming tegen aquaplaning.

Ga voor de beste bandendeal van Nederland

Chat direct met onze klantenservice (op werkdagen tussen 9:00 en 18:00 uur) of bel/mail ons (zie contactgegevens onderaan de pagina). Je krijgt altijd snel een antwoord. En vergeet niet: voor 12 uur besteld = morgen bezorgd.


Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie