Continental ContiWinterContact TS 830

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Continental WinterContact TS830 scoort onder meer op:

  • stabiel en comfortabel rijgedrag
  • betere remprestaties op sneeuw
  • veiligheid op ijzige en natte wegen
  • gunstig brandstofverbruik
  • gebruik met ESC-systemen

Continental ContiWinterContact TS 830

De Continental WinterContact TS830 is een uitstekende high performance winterband voor vrijwel alle gangbare personenauto’s, met name in de middenklasse. Hij heeft een sterke basisstructuur, die op vrijwel elk wegdek goed tot zijn recht komt. Daarbij presteert hij niet alleen betrouwbaar op droge en natte wegen, maar ook in de sneeuw, bij ijzel en dreigende aquaplaning. Het wegcontact en de wegligging zijn dan ook perfect en stabiel onder alle omstandigheden. Uit verschillende ervaringen met deze autoband komen heel veel positieve reacties.

Prima remgedrag in de winter

Met de Continental WinterContact TS830 rem je op vrijwel elk wegdek even veilig en comfortabel, de remprestaties op ijzige ondergrond zijn zeer goed. Door de stevige basisstructuur die de meeste zijdelingse krachten perfect opvangt, is de band zeer handelbaar op droge wegen. De speciale pijlvormige groeven zorgen voor een snelle waterafvoer, wat het risico van aquaplaning sterk vermindert. Het blokprofiel in de ‘schouder’ biedt optimale grip (en dus een beter rij- en remgedrag) in de sneeuw. En op ijzige en natte ondergrond zijn de remprestaties eveneens uitstekend: door de stijve profielsegmenten en een groot aantal profielgroeven ‘bijt’ de band zich als het ware vast op de ondergrond.

Geoptimaliseerd voor Elektronische stabiliteitscontrole (ESC)

De Continental WinterContact TS830 is ontwikkeld om te combineren met ESC-systemen. Deze systemen voeren gerichte remacties op individuele wielen uit om de auto te stabiliseren. Het unieke profiel van de band (met een maximaal aantal blokken en groeven) garandeert daarbij een optimale grip en dus een beter remeffect. Dit blijkt onder andere uit verschillende winterbanden testen. De ContiWinterContact behoren tot de beste winterbanden.

Heb je een lekke band, of zijn je banden toe aan vervanging naar aanleiding van een kleine beurt of grote beurt en je wilt graag je banden wisselen? Twijfel dan niet langer!

Ben je op zoek naar nieuwe banden, en je vraagt je af, waar kan ik mijn bandenmaat vinden? Wij van BandenConcurrent geven als tip altijd mee om te kijken naar de huidige gemonteerde banden onder je auto. De maat die op die band staat aangegeven is de maat die onder jouw auto past! Er zijn een tal van beschikbare maten in assortiment. Daarnaast is deze band geschikt voor zowel stalen velgen als aluminium velgen. In sommige landen zijn winterbanden verplicht onder winterse omstandigheden.

Bestel je je banden online dan versturen wij dankzij onze gratis verzending je banden gratis!

Deze band heeft de Continental ContiWinterContact TS 830 vervangen.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie