Continental CrossContact ATR

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Continental CrossContact ATR blinkt uit in:

  • Lage rolweerstand
  • Duurzaamheid
  • Minder brandstofverbruik
  • Rijgedrag
  • Korte remweg

Continental CrossContact ATR

Continental heeft sinds kort een nieuwe zomerband geïntroduceerd: de Continental CrossContact ATR. Deze zomerband van Continental is bedoeld voor SUV’ en Pick-up Trucks en we weten natuurlijk dat Continental autobanden eigenlijk altijd goed presteren. Ervaringen met deze autoband zijn vaak heel goed. De beschikbare maten zijn 15 tot 20 inch en breedte maat 205 tot 275 mm. Met deze premium band heb je niet alleen grip op zowel droog als nat wegdek, maar ook off-road. Wat heeft Continental vernieuwd als het gaat om innovatie? En hoe komt de band uit de ANWB zomerbanden test?

Continental CrossContact ATR bandentest

ANDWB houdt elk jaar een bandentest waarbij wordt gemeten hoe goed de band presteert op verschillende onderdelen zoals levensduur, grip op droog en nat wegdek en slijtvastheid. Hoe doet de Continental Cross Contact ATR het in de ANWB zomerbanden test van 2018? Als het gaat om de levensduur van de band doet de CrossContact het op de bandentest meer dan prima. De CrossContact presteert uitermate goed als het gaat om de grip op droog en nat wegdek. Nog beter dan vergelijkbare banden zoals de Michelin Pilot Sport, Vredestein Sportrac, Michelin Energy Saver en Continental SportContact. Bovendien is de slijtvastheid ook een stuk beter wat inhoudt dat de band langer mee gaat.

Vernieuwde eigenschappen CrossContact ATR

Continental banden staan bekend om innovativiteit en zo heeft de CrossContact ATR een aantal vernieuwde eigenschappen. Ten eerste heeft Continental een nieuw open loopvakpatroon. Dit maximaliseert de randen en het contact oppervlak, wat zorgt voor een betere tractie op off road wegen. Daarnaast hebben de Continental autobanden slimme tractiegroeven met inhaakbare tanden die voorkomen dat de profielgroeven op losse ondergrond wegglijdt. Verder is er een nieuw ontworpen loopvlak wat er voor zorgt dat al het vuil op de weg soepel afvoert. Nog een leuk feit is dat Continental in de CrossContact ATR, geluidsremmers in de zomerband hebben geïmplementeerd. Deze geluidsremmers reduceert het rolgeluid waardoor een stillere rit kan worden gegarandeerd. Daarnaast heeft Continental ook nog eens een nieuwe polymeerstructuur ontworpen. Polymeren op het loopvlak zorgen voor een betere grip op de weg en een kortere remweg. Ook zorgen polymeren voor een lagere rolweerstand wat resulteert een een verhoogde kilometerstand.

CrossContact ATR

Al de bandenmodellen van Continental worden regelmatig gewaardeerd met prijzen bij banden test door meerdere onafhankelijke organisaties en automotive tijdschriften zoals Autoweek en Topgear. Voor in de winter is de ContiWinterContact TS 850 overigens ook aan te raden. Al met al kunnen we zeggen dat Continental CrossContact ATR een goede opvolger van de ContiCrossContact AT is en een verbeterde versie. Continental stelt zeker niet teleur en laat de concurrenten ver achter zich met de CrossContact ATR. Zuinige banden, goedkope banden, goede grip, hoge slijtvastheid, deze continental zomerband heeft het allemaal. Banden wisselen wanneer je huidige banden versleten zijn, kan gemakkelijk via Bandenconcurrent.


Deze band heeft de Continental ContiCrossContact AT vervangen.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Continental CrossContact ATR

19 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie