Continental CrossContact UHP

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Continental CrossContact UHP blinkt uit in:

  • Perfecte grip op de weg
  • Goede wegligging en wendbaarheid
  • Gelijkmatig slijten van de banden
  • Goed beschermd tegen aquaplaning
  • Superieure handling en remprestaties

Continental CrossContact UHP

De Continental CrossContact UHP is een high-performance zomerband die uitermate geschikt is voor snelle 4×4-voertuigen alsmede light trucks. Het merk Continental heeft de kwaliteiten van een zeer goede veiligheid en een geweldig prestatievermogen in deze band optimaal bijeengebracht. De band is ook beschikbaar in maten met meer draagvermogen (extra load).

UHP staat voor Ultra High Performance dus je begrijpt dat deze autoband echt een band van wereldklasse is. Hij is stevig, zorgt voor een perfecte grip op de weg en beschikt over een goede wegligging en wendbaarheid.

De Continental CrossContact UHP is met name geschikt voor allroad-voertuigen uit de wat hogere klasse. Hij kan hoge snelheden op de weg aan en heeft in de bochten een goede stabiliteit. Het besturen van je auto is hierdoor stukken veiliger. Daarnaast biedt deze band meer grip op off road in vergelijking met banden voor personenauto’s.

Innovatief
De Continental CrossContact UHP is voorzien van innovatieve technologie wat zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling. Het grote voordeel hiervan: de banden slijten ook gelijkmatig. Verder beschikt de band over brede groeven zodat water opnemen en afvoeren gemakkelijk verloopt. Zo heb je een hoge zekerheid tegen aquaplaning. De solide schouderblokken die verbonden zijn met de bandstructuur zorgen voor stuurprecisie, hoge bochtenstabiliteit en een goede tractie. Door het Advance Mould Concept wordt de druk van de band gebruikt om het contactoppervlak van het rubber met de weg te vergroten.

Veel rijplezier
De Continental CrossContact UHP heeft een asymmetrisch profiel. Samen met de bionische contour zorgt dat voor uitgesproken handling- en remprestaties als je je auto voornamelijk onroad gebruikt. Je zult dan ook veel rijplezier ervaren als je met dit type band op weg bent. En bij niet al te koud weer gaat de Continental CrossContact UHP jarenlang mee, zelfs als je regelmatig op onverharde wegen rijdt.

Heb je een lekke band, of zijn je banden toe aan vervanging naar aanleiding van een kleine beurt of grote beurt en je wilt graag je banden wisselen? Twijfel dan niet langer!

Ben je op zoek naar nieuwe banden, en je vraagt je af, waar kan ik mijn bandenmaat vinden? Wij van BandenConcurrent geven als tip altijd mee om te kijken naar de huidige gemonteerde banden onder je auto. De maat die op die band staat aangegeven is de maat die onder jouw auto past! Er zijn een tal van beschikbare maten in assortiment. Daarnaast is deze band geschikt voor zowel stalen velgen als aluminium velgen.

Bestel je deze relatief goedkope banden online dan versturen wij dankzij onze gratis verzending je banden gratis!


Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2017 - BandenConcurrent.nl