Continental EcoContact 5

Continental EcoContact 5

Seizoen

Zomerbanden Zomerbanden

De Continental EcoContact 5 – ook wel de Continental EcoContact 5 genoemd – is een populaire zomerband voor personenauto’s die is geoptimaliseerd voor een laag brandstofverbruik.

Met de huidige hoge diesel- en benzineprijzen is het goed om te weten dat er een band is, die een nóg lagere rolweerstand heeft. Deze band is speciaal ontwikkeld om zeer zuinig met brandstof om te gaan. Natuurlijk zonder daarbij de veiligheidsaspecten uit het oog te verliezen.

Met de Continental EcoContact 5 zijn lage rolweerstand en een korte remweg op zowel een droge als een natte weg bijeen gebracht. Je brandstofverbruik neemt af en de veiligheid neemt toe. Een perfecte band als je goedkoper per kilometer wilt gaan rijden.

Tests zomerbanden

De Continental EcoContact 5 is als beste getest door de ANWB en de Consumentenbond in de categorie banden voor kleine middenklassers. Hieronder zie je een aantal testscores die deze band in het verleden wist te behalen.

Zomerbanden testen:

ANWB 2014 (Zomerbandentest 175/65 R14) (1e plaats)
ANWB 2012 (Zomerbandentest 165/70 R14) (1e plaats)
ANWB 2015 (Zomerbandentest 205/55 R16) (15e plaats)

Speciale aanpassing

De Continental EcoContact 5 presteert iets unieks, wat tot voor kort nauwelijks haalbaar was. Hij heeft een speciale aanpassing in het karkas en een speciale rubbersamenstelling. Hierdoor wordt de rolweerstand verlaagd, zonder dat de wegligging nadelig wordt beïnvloed. Zo maakt deze zomerband ook een korte remweg mogelijk. Op een droge weg, maar ook op een natte weg. Verder zijn de kilometerprestaties van deze band bijzonder goed.

Begin met besparen

Laat de Continental EcoContact 5 onder jouw auto leggen en je begint meteen met besparen. Elke kilometer wordt goedkoper én jouw auto stoot minder CO2 uit. En dat allemaal met een hoge veiligheidsmarge bij het remmen en rijden op een nat wegdek. Als je wilt besparen op de kosten voor autorijden, dan is de Continental EcoContact 5 jouw keuze!

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2017 - BandenConcurrent.nl