Continental SportContact 2

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Continental SportContact 2 scoort onder meer op:

  • Sportief en stabiel rijgedrag
  • Maximale wendbaarheid
  • Grote stuurprecisie
  • Bescherming tegen aquaplaning
  • Laag geluidsniveau

Continental SportContact 2

De Continental SportContact 2 is in het bijzonder ontworpen voor sportauto’s en sportieve auto’s uit het hogere segment. Deze premium zomerband overtreft al je verwachtingen, of het nu aankomt op remprestaties, rijcomfort of duurzaamheid. Belangrijke automerken als BMW hebben hun vertrouwen in deze band gesteld en dat is natuurlijk niet voor niets.

Hoe sportief je rijgedrag ook is, de Continental SportContact 2 maakt dat je veiligheid in elke situatie onderweg gewaarborgd blijft. Er is alles aan gedaan om het remgedrag te optimaliseren. De stuurprecisie op droog en nat wegdek is fenomenaal. Daarnaast produceert de band ongeacht de snelheid opvallend weinig geluid, wat wel zo comfortabel rijdt. En de band is zo geconstrueerd, dat je meer kilometers uit een tank haalt en de band minder snel hoeft te vervangen.

Met dank aan de natuur

Bij de Continental SportContact 2 koos de fabrikant voor een innovatieve technologie: het bionische concept Advanced Mould Concept (AMC). Net als bij een kattenpoot, wordt het loopvlak onder druk (dus bij remmen) breder. De druk wordt zo gelijkmatiger verdeeld en dat resulteert in een kortere remweg en meer grip.

Details die er toe doen

De Continental SportContact 2 beschikt over een asymmetrisch profiel, met ingewerkte garens die voor extra stabiliteit en flexibiliteit zorgen. Hierdoor ‘kleeft’ de band als het ware aan de weg en stuur je je auto met grote precisie over het asfalt of door snelle bochten. Verder is de band bijzonder goed bestand tegen aquaplaning. Groeven over de hele omtrek van de band voeren het water snel af, wat je veiligheid aanzienlijk verhoogt.

Deze band is vergelijkbaar met de Goodyear Efficientgrip en de Michelin Primacy.

Heb je een lekke band, of zijn je banden toe aan vervanging naar aanleiding van een kleine beurt of grote beurt en je wilt graag je banden wisselen? Twijfel dan niet langer! Deze band is zowel geschikt voor stalen velgen alswel aluminium velgen.

Ben je op zoek naar nieuwe banden, en je vraagt je af, waar kan ik mijn bandenmaat vinden? Wij van BandenConcurrent geven als tip altijd mee om te kijken naar de huidige gemonteerde banden onder je auto. De maten die op die band staan aangegeven is de maat die onder jouw auto past!

Bestel nu je banden direct online en profiteer van gratis verzending!


Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2018 - BandenConcurrent.nl