Continental SportContact 2 M0

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Continental SportContact 2 MO scoort onder meer op:

  • Sportief en stabiel rijgedrag
  • Maximale wendbaarheid
  • Grote stuurprecisie
  • Bescherming tegen aquaplaning
  • Laag geluidsniveau

Continental SportContact 2 M0

De Continental SportContact 2 MO is exclusief ontworpen voor sportieve en krachtige auto’s van het merk Mercedes. Deze ‘high performance’ zomerband is volledig afgestemd op de zeer hoge eisen die dit topmerk aan banden stelt. Vandaar dat de band excelleert op alle aspecten die van een band een absolute topband maken. Met een duidelijke focus op rijcomfort en veiligheid, ook bij de hogere snelheden die men bij onze oosterburen gewend is.

De rijprestaties en rijeigenschappen van de Continental SportContact 2 MO zijn dan ook van een bijzonder hoog niveau. De remkracht op droog en nat wegdek is op diverse punten geoptimaliseerd, waardoor deze nóg beter is dan hij bij zijn voorganger al was. En de stuurprecisie is ongeëvenaard, zodat je onder alle omstandigheden de controle over je voertuig houdt. Daarbij is de ingebouwde veiligheidsmarge zó groot, dat je ongeacht de situatie volkomen ontspannen kunt blijven rijden. Dat ontspannen gevoel wordt nog eens vergroot door het zeer geringe contactgeluid dat deze band produceert.

Natuurlijke eigenschappen

Met het bionische Advanced Mould Concept (AMC) heeft de fabrikant gekozen voor een innovatieve technologie. Bij remmen (dus onder druk) wordt het loopvlak van de Continental SportContact 2 MO automatisch breder, net zoals bij een kattenpoot. Dit zorgt voor een gelijkmatiger verdeling van de druk, wat neerkomt op meer grip en een kortere remweg.

Absolute controle

Kenmerkend voor de Continental SportContact 2 MO is dat hij aan de weg lijkt te ‘kleven’. Dit komt voornamelijk door het asymmetrische profiel met ingewerkte garens, die de stabiliteit en flexibiliteit sterk verhogen. Op droog asfalt leidt dit onder meer tot een zeer nauwkeurige stuurrespons, op rechte stukken én in snelle bochten. Ook op nat wegdek voelt de band zich echter uitstekend thuis. Zelfs in de stromende regen blijft het wegcontact optimaal, waarbij de band bijzonder goed is opgewassen tegen aquaplaning. Extra brede lengtegroeven rondom verwerken het water snel en efficiënt, waardoor aquaplaning op rechte stukken al sterk vermindert. En om ook in bochten optimaal contact met nat wegdek te houden, zijn in het profiel uiterst rigide schoudergroeven aangebracht.


Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2018 - BandenConcurrent.nl