Continental SportContact 2 N2

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Continental SportContact 2 N2 scoort onder meer op:

  • Sportief en stabiel rijgedrag
  • Maximale wendbaarheid
  • Grote stuurprecisie
  • Bescherming tegen aquaplaning
  • Laag geluidsniveau

Continental SportContact 2 N2

De Continental SportContact 2 N2 is een ‘high performance’ zomerband die speciaal werd ontwikkeld voor het automerk Porsche. Een merk dat synoniem is voor scherp rijgedrag en hoge snelheden. Dit stelt uiteraard bijzonder sportieve eisen aan de band, waaraan dan ook met gemak wordt voldaan.

Onder alle rijomstandigheden presteert de Continental SportContact 2 N2 subliem, waarbij jouw persoonlijke veiligheid en rijcomfort centraal staan. Dat blijkt al direct uit het zeer hoge niveau van de rijprestaties en rijeigenschappen. Zoals je bij een Porscheband mag verwachten, is de wegligging uiterst stabiel en de remkracht fenomenaal. Je stuurt je bolide werkelijk met grote precisie over droog en nat wegdek, en je zult weinig moeite hebben om je Porsche in het spoor te houden – zowel op rechte stukken als in scherpe snelle bochten.

Afgekeken van de natuur

Een belangrijke innovatie bij de Continental SportContact 2 N2 is het bionische Advanced Mould Concept (AMC). Als je remt (dat wil zeggen: onder druk) verbreedt het loopvlak zich vanzelf, zoals je ook ziet bij katachtigen in de natuur. Het resultaat is een gelijkmatiger drukverdeling, wat zich uit in een betere grip en een kortere remweg.

Als een blok op de weg

Voor een Porsche is een stabiele wegligging essentieel. Dankzij het asymmetrische profiel met ingewerkte garens ligt de Continental SportContact 2 N2 als een blok op de weg – hoe nat of droog die weg ook is. Speciale aandacht is besteed aan het verkleinen van de kans op aquaplaning. Hiertoe zijn in het profiel rondom extra brede lengtegroeven aangebracht, die het water met name op rechte trajecten snel en efficiënt afvoeren. Toegevoegde rigide schoudergroeven zorgen ervoor dat je ook in bochten maximaal wegcontact houdt.


Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2018 - BandenConcurrent.nl