Continental SportContact 5 SEAL

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Continental SportContact 5 Seal blinkt uit in:

  • Tractie en stabiliteit
  • Veiligheid
  • Laag brandstofverbruik
  • Excellente remprestaties
  • Lange levensduur

Continental SportContact 5 SEAL

De Continental SportContact 5 Seal is een van de populairste zomerbanden voor de bestuurder van sportievere personenauto’s en SUV’s. Deze band scoort steevast een hoge positie in de top 100. De Continental SportContact 5 Seal is dezelfde band als de ‘gewone’ SportContact 5, met het verschil dat de band is uitgerust met een extra veiligheidssysteem.

Dit unieke en gepatenteerde veiligheidssysteem heet ContiSeal. Fabrikant Continental brengt tijdens het maken van de banden een kleverig dichtingsmiddel aan de binnenzijde van de band aan. Als je vervolgens in een spijker of een ander scherp voorwerp rijdt, doet het dichtingsmiddel zijn werk. Het lek wordt vrijwel onmiddellijk automatisch gedicht.

Zo voorkom je gevaarlijke situaties langs de weg. Met de Continental SportContact 5 Seal kun je je weg vervolgen. Een bandenspecialist moet daarna wel beoordelen of de band gerepareerd moet worden.

ContiSeal

In een spijker gereden? Of in een ander scherp voorwerp? Tot een diameter van 5 mm is dit geen probleem voor de Continental SportContact 5 Seal. Dankzij de speciale ContiSeal-technologie die het lek automatisch dicht. Je kunt gewoon verder rijden, maar je moet na afloop van je rit wel je banden laten controleren door een specialist.

Pure prestaties

De Continental SportContact 5 Seal is in alle opzichten verbeterd in vergelijking met z’n voorganger, de SportContact 3. Zo heeft de band door de toepassing van het speciale rubbermengsel Black Chili een kortere remweg onder alle weersomstandigheden. Ook heeft hij een sterk verbeterde tractie en veiligheid in bochten. En als laatst is het brandstofverbruik met dit typenummer sterk gedaald en gaat de band veel langer mee.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie