Continental SportContact 5 SSR

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Continental SportContact 5 SSR blinkt uit in:

  • Tractie en stabiliteit
  • Veiligheid
  • Laag brandstofverbruik
  • Excellente remprestaties
  • Lange levensduur

Continental SportContact 5 SSR

De Continental SportContact 5 SSR is een uitblinker op het gebied van zomerbanden voor sportieve en luxe personenauto’s.

De Continental SportContact 5 SSR is hetzelfde als de SportContact 5. De toevoeging SSR staat echter voor ‘self supporting runflat’. Het gaat hier dus om zogenoemde runflat-banden. Als je hiermee lek rijdt, kunnen de versterkte wangen van de band het hele gewicht van de auto dragen.

Met de SportContact 5 SSR rijd je door, ook als je onverhoopt lek rijdt. Zo krijg je geen gevaarlijke situaties langs de weg, maar vervolg je je weg met aangepaste snelheid. Uiteraard moet je wel naar de garage om een specialist naar je banden te laten kijken.

Veiligheid voor alles

De Continental SportContact 5 SSR is een zomerband die al jaren goed scoort. Zowel naar het oordeel van bestuurders, als dat van bandenspecialisten. Excellent stuurgemak is hét kenmerk van deze band. Ook gaat de band dankzij z’n speciale structuur langer mee en bespaart hij brandstof. Het asymmetrisch profiel van de band zorgt voor buitengewone prestaties, ook bij hoge snelheden en onverwachte stuurbewegingen. De remweg is altijd kort. Gaat het toch mis en rijd je lek? Dan kun je nog maximaal 80 kilometer met aangepaste snelheid doorrijden, met dank aan de runflat-technologie

Black Chili

Black Chili heet de speciale rubbermix die Continental voor dit paradepaardje heeft ontwikkeld. Een rubbercompound dat zorgt voor snelle opwarming, hoge stabiliteit, lage rolweerstand en een korte remweg onder alle weersomstandigheden. Weinig banden geven je zo veel gevoel van veiligheid als deze Continental SportContact 5 SSR.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie