Continental SportContact 5

Continental SportContact 5

Seizoen

Zomerbanden Zomerbanden

De Continental SportContact 5 (ook wel de ContiSportContact 5 genoemd) is een populaire zomerband voor sportieve auto’s. Deze band staat steevast op een hoge positie in de top 100 autobanden. En da’s natuurlijk niet voor niks.

Voor sportieve rijders is deze opvolger van de SportContact met typenummer 3 dan ook een perfecte zomerband. De band wordt ook vaak toegepast onder SUV’s. Vergeleken met zijn voorganger is hij op drie belangrijke punten verbeterd.

Ter eerste heeft de Continental SportContact 5 een kortere remweg onder alle weersomstandigheden. Ten tweede heeft hij een sterk verbeterde tractie en veiligheid in bochten. En ten derde is het brandstofverbruik met dit typenummer sterk gedaald en gaat de band veel langer mee.

Tests zomerbanden

De Continental SportContact 5 gaat inmiddels al een aantal jaren mee en wist in die tijd verschillende prijzen in de wacht te slepen. Regelmatig eindigt de zomerband op een eerste plek in onafhankelijke tests.

Zomerbanden testen:

ANWB 2016 (Zomerbandentest 225/45 R17) (1e plaats)

Black Chili

Het geheim van het succes van de Continental SportContact 5? Black Chili. Het klinkt als een exotisch gerecht, maar het is een uniek rubbermengsel dat zorgt voor uitstekende prestaties in jouw Continental-banden. Het werd oorspronkelijk geïntroduceerd voor mountainbikes, maar bleek ook uitstekend van toepassing voor personenwagens en zelfs voor lichte vrachtauto’s. Black Chili zorgt voor een 26% lagere rolweerstand, een stijging van 30% in grip en een stijging van 5% in de levensduur van het loopvlak.

Optimaal wegcontact

De Continental SportContact 5 doet z’n naam eer aan. Het is een band waarmee je sportief kunt rijden en die tegelijkertijd optimaal contact houdt met de weg. Niet voor niets is dit de keuze van veel bestuurders van sportieve auto’s en SUV’s. Veel beter dan deze vind je jouw zomerbanden niet.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2017 - BandenConcurrent.nl