Continental VancoVikingContact 2

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Continental VancoVikingContact 2 blinkt uit in:

  • Stabiliteit
  • Bescherming tegen aquaplaning
  • Kortere remweg
  • Tractie op sneeuw
  • Rolweerstand

Continental VancoVikingContact 2

De Continental VancoVikingContact 2 is de veilige en efficiënte winterband voor bestelbusjes. Hij biedt buitengewoon goed stuurgedrag op een besneeuwd en ijzig wegdek. Daarnaast zorgt deze band voor een gunstig brandstofverbruik.

De Continental VancoVikingContact 2 is een verbeterde versie van de VancoVikingContact 2. De rolweerstand is verminderd met wel 15%, dankzij een beter ontwerp en het speciale silica rubbercompound. Zo gaat er minder energie verloren.

Het is een ideale bestelbusband voor veeleisende bestuurders. Deze winterband doet het op zowel de weg als op het terrein van de bouwplaats goed. Met deze band onder jouw bestelauto rijd je ook in de winter veilig.

Waarom winterbanden?

Winterbanden zijn niet alleen nodig bij sneeuw of ijzel. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius komt, zijn winterbanden al aan te raden. Het is daarom verstandig om van oktober tot april op winterbanden te rijden. In sommige landen, zoals Duitsland, zijn winterbanden zelfs verplicht in een bepaalde periode.

Betrouwbare winterexpert

Wist je dat Continental al sinds het einde van de 19de eeuw autobanden maakt? Met winterbanden heeft deze fabrikant al sinds het begin van de jaren 50 van de vorige eeuw ervaring. Continental heeft zich gespecialiseerd in grip en veiligheid en de Continental VancoVikingContact 2 vloeit rechtstreeks voort uit deze ervaring.

Kortere remweg en tractie

Het loopvlak van de Continental VancoVikingContact 2 is geoptimaliseerd voor een betere grip op sneeuw. Dat zorgt voor een kortere remweg onder winterse omstandigheden. De groeven in de schouder van de band kunnen sneeuwval met gemak aan, waardoor de band een grotere trekkracht en grip heeft. Ook als het niet sneeuwt, maar wel nat is, zit je goed met deze winterband voor je bestelwagen. Hij biedt een hoge bescherming tegen aquaplaning.

 


Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie