WinterContact TS850

Continental WinterContact TS850

Seizoen

Zomerbanden Zomerbanden

De Continental WinterContact TS850 is een winterband en de verbeterde versie van de TS830. Het is Continental gelukt om de belangrijkste eigenschappen van die band nog verder door te ontwikkelen en te finetunen in de TS850.

De remprestaties van de Continental WinterContact TS850 zijn aanzienlijk verbeterd. Dat heeft te maken met de aanbrenging van meerdere blokranden en profielgroeven. Rijd je door een scherpe bocht in de bergen of wil je met hoge snelheid van rijbaan wisselen? Het gaat allemaal moeiteloos met deze band, ook als het wegdek ijzig of besneeuwd is.

De randen op de Continental WinterContact TS850 hebben de grip op de weg nog verder vergroot en je zult tijdens het rijden ook meer stabiliteit ervaren. Is de weg nat, dan ervaar je met deze band ook geen problemen. Dat heeft alles te maken met de lamellenranden, die het water snel afvoeren.

Tests winterbanden

Voor de Continental WinterContact TS850 zijn al meerdere winterbandentests uitgevoerd en daar kwam de band keer op keer goed uit de verf. Met name bij de ANWB-tests waren de prestaties van de Continental WinterContact TS850 uitstekend.

Winterbanden testen:

ANWB 2014 (Winterbanden test 175/65 R14)(1e plaats)

Speciaal ontworpen

De Continental WinterContact TS850 is speciaal ontworpen voor compacte en middenklasse auto’s. Je ervaart tijdens het rijden maximale veiligheid en kunt met gemak alle weersomstandigheden aan. Daarnaast is de remweg verkort en heb je de best mogelijk grip. Dat laatste heeft vooral te maken met de speciaal ontworpen profielblokken.

Nauwkeurige besturing

Hoe zwaar het winterweer ook heeft toegeslagen, de Continental WinterContact TS850 zorgt ervoor dat je je auto zeer nauwkeurig kunt besturen. Je houdt altijd heel goed contact met de weg, zodat je je auto gemakkelijk onder controle houdt.