Continental WinterContact TS810S banden kopen? Laagsteprijsgarantie | BandenConcurrent

Continental WinterContact TS810S

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Continental WinterContact TS810S blinkt uit in:

 • Perfecte handling en remprestaties op droog wegdek
 • Superieure rijeigenschappen in de winter
 • Hoge weerstand tegen aquaplaning
 • Slijtage-indicatoren
 • Optimale veiligheid

  Continental WinterContact TS810S

  De Continental WinterContact TS810S is een sportieve winterband, ideaal voor middenklassers en grotere auto’s. Deze sportband voor in de winter combineert een aantal uitstekende eigenschappen. Zo zijn daar een zeer goede handling, een prima grip op een nat wegdek en veilige rijomstandigheden in winters weer.

  Vergeet ook de hoge weerstand tegen aquaplaning niet van de Continental WinterContact TS810S. Verder heeft de band ook meerdere slijtage-indicatoren in het profiel. Op het moment dat het profiel tot 4 mm is afgesleten, zijn de indicatoren gelijk met het nog aanwezige profiel. Op dat moment zijn de eigenschappen die je nodig hebt in winterse omstandigheden verloren gegaan. Handig om te weten!

  Profiel

  De Continental WinterContact TS810S beschikt over een profieltekening die asymmetrisch is opgebouwd, tot in het kleinste detail. Je vindt die asymmetrie terug in de vorm van de profielblokken, het aantal blokken en de dikte en vorm van de groeven. Deze zijn aan de buitenkant, in het midden en aan de binnenkant van het loopvlak allemaal fundamenteel verschillend. Met als grote voordeel: een grotere grip op besneeuwde wegen.

  Rubbersamenstelling

  De rijeigenschappen bij nat weer worden bij de modernere winterbanden met name bepaald door de rubbersamenstelling van het loopvlak. Zo ook bij de Continental WinterContact TS810S. Continental maakte gebruik van een innovatief polymeer. Het verbetert de prestaties op het wegdek enorm, maar doet geen afbreuk aan de belangrijke wintereigenschappen. Sterker nog: het polymeer zorgde ervoor dat beide eigenschappen beter met elkaar werden verenigd.

  Kan ik je helpen?

  Lees ook deveelgestelde vragen.

  Copyright (C) 2018 - BandenConcurrent.nl