De goedkoopste Dunlop band van Nederland. Gegarandeerd.

Vind je jouw Dunlop band ergens toch goedkoper? Dan betalen wij het verschil terug.

Je vindt Dunlop banden in onze webshop in alle maten en uitvoeringen. Zoek direct naar de juiste maat Dunlop banden voor je auto.

Zoek Dunlop banden in je maat

  • Wanneer winterbanden?
  • Wanneer all season banden?

Dunlop banden highlights

  • Dunlop banden zijn er al vanaf € 18,95 per band
  • Dunlop banden zijn leverbaar in de maten 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 en 315 inch
  • Voor 12 uur besteld, morgen bezorgd

Neem contact op voor meer info of hulp bij het kiezen

Bel ons of chat direct met onze klantenservice (op werkdagen tussen 10:00 en 15:00 uur) of mail naar bas@bandenconcurrent.nl - je krijgt altijd snel een antwoord.

Bepaal snel de maat voor je Dunlop band

  • 195 = Breedte
  • 55 = Hoogte
  • R 16 = Diameter
  • 87 = Draagvermogen
  • V = Maximumsnelheid

Alle autobanden van Dunlop

Hieronder ziet u alle beschikbare banden van de Dunlop. Klik op een model om de juiste maat te vinden en voor meer informatie over prijzen en testresultaten.

Dunlop banden, algemene beoordeling

Optimaal rijcomfort

autobanden testautobanden testautobanden testautobanden testautobanden test

Gunstig rijgedrag bij nat weer

autobanden testautobanden testautobanden testautobanden test

Bescherming tegen aquaplaning

autobanden testautobanden testautobanden testautobanden test
Goede prestaties op droog en nat wegdek autobanden testautobanden testautobanden testautobanden test

Dunlop banden, geperfectioneerd en klaar voor de race!

Door de jaren heen heeft Dunlop de band verder geperfectioneerd en ontwikkeld. Tegenwoordig biedt Dunlop een aantal geavanceerde technologieën die zorgen voor optimaal rijcomfort. Deze speciale technologieën worden de ‘Touch Technologies’ genoemd. Een voorbeeld is het ‘asymmetrisch profielontwerp’, welke zorgt voor een betere grip op de weg. Dit is met name gunstig bij nat weer en beschermt dan tegen aquaplaning. Daarnaast is Dunlop gekomen met ‘Multi Radius Tread’ (MRT) De innovatie hierin ligt in het ontwerp van de band, die hierbij in de breedte is verdeeld in tien segmenten, elke met een verschillende straal. Het voordeel hiervan is dat er een verbeterde drukverdeling is, wat ervoor zorgt dat er een groter contact is met de weg. Op deze manier creëert de MRT meer controle over de auto en voelt u zich veilig tijdens het autorijden op zowel een droog als een nat wegdek.

Dunlop geschiedenis

Dunlop autobanden werd geboren toen de Schot John Boyd Dunlop in 1988 met de eerste luchtband kwam. Deze uitvinding gaf het startsignaal voor de productie van een van de meeste bekende producten ter wereld: de autoband. Na de uitvinding van de luchtband, volgde er in de jaren daarna nog vele innovaties op het gebied van de autobanden. Zo introduceerde Dunlop een band met een wel heel speciale eigenschap: de band bezat een laag die zichzelf kon dichten in het geval van een lek. En later in 1994 kwam Dunlop met de eerste ultralichte band.
Het merk staat naast haar innovatieve karakter bekend om haar betrokkenheid in de autosport. Zo overheerste Dunlop lange tijd de Formule 1 races met hun banden.