Maxxis

De goedkoopste Maxxis van Nederland.Gegarandeerd.

Maxxis banden: de ideale band voor de Nederlandse wegen

De ideale band voor de Nederlandse wegen. Zo worden Maxxis banden in Nederland aangeprezen. De zomerbanden, winterbanden en 4-seizoenenbanden van Maxxis worden gemaakt door het Taiwanese Cheng Shin Rubber. Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar in orde van grootte is dit het 9de bandenbedrijf ter wereld.

Maxxis en Dakar

Je kunt Maxxis kennen van onder andere de sponsoring van FC Liverpool, de Australian Open en het Maxxis Dakar Team. Van dat laatste maken de gebroeders Coronel deel uit. Zij hebben het oranje-zwarte logo van Maxxis banden groot op hun kleding. Maxxis sponsort Dakar onder het motto: grip is alles. Maxxis claimt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, een uitgebreid pakket aan bandenmaten in verschillende segmenten, zomerbanden, winterbanden én all-seasonsbanden.

De Cheng Shin Rubber-fabriek werd in 1967 opgericht. Eerst maakten ze alleen fietsbanden. Met de groei van het bedrijf en uitbreiding naar andere landen buiten Azië, kwamen door ook banden voor auto’s, bussen, vrachtauto’s, motoren en industriële voertuigen bij. De omzet van het bedrijf is in het afgelopen decennium verviervoudigd. Je vindt de producten, die vaak onder de naam Maxxis worden verkocht, nu terug in 170 landen. Bij het bedrijf werken 30.000 personen.

Personenautobanden van Maxxis

Maxxis banden bieden prestaties en een lange levensduur. De zomerbanden van de Taiwanese bandenproducten hebben een aantrekkelijk en innovatief profielontwerp. Je kunt rekenen op een hoog kilometrage, goede handling en sterke tractie. De bekendste Maxxis banden zijn de MEco3 Energtra, de HP5 Premitra, de S-PRO en de PRO R1.

Maxxis en winterbanden

Maxxis levert ook winterbanden: de Maxxis WP05, de MA-SW, de MA-W2 en de MA-PW. De WP05 winterband is in 2015 getest door het Duitse blad AutoBild. In de test van deze Maxxis winterband kwam het profiel goed naar voren. Volgens AutoBild kenmerkt de band zich door goede prestaties op het gebied van tractie en aquaplaning. De Maxxis WP05 is maar liefst in 77 maten beschikbaar, met velgmaten van 13 tot en met 18 inch. Grote kans dat hij er dus ook voor jouw auto is. De MA-SW is er tot en met 19 inch en dit is een echte band voor 4×4’s of SUV’s. De MA-W2 (14 tot en met 16 inch) is een bestelautoband, speciaal gemaakt voor de winter.

Het hele jaar door plezier van all-seasonbanden

Maxxis biedt all-seasonbanden voor personenauto’s, bestelwagens, SUV’s en 4×4’s. De types die Maxxis levert zijn de AP2, de MA-LAS, de MA-SAS en de MA-AS. Op alle all-seasonbanden staat het sneeuwvlok- en bergsymbool en de M+S-markering, waardoor de banden presteren op natte, modderige en besneeuwde wegen en officieel zijn erkend zijn als winterband. Maar je kunt er ook in het zomerseizoen goed mee rijden.

Maxxis 4-seizoenenbanden zijn van hoge kwaliteit. De AP2 all-seasonband voor personenauto’s eindigde in 2015 op de vierde plaats in een serie van prestatietesten uitgevoerd door Auto Express Magazine. Deze all-seasonband van Maxxis behaalde de beste sneeuwscore en wist daarmee een aantal premiummerken achter zich te laten.

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie