Michelin

De goedkoopste Michelin band van Nederland.Gegarandeerd.

Het Franse bedrijf Michelin is een kwaliteitsproducent van autobanden, al meer dan 125 jaar lang. De onderneming maakt Michelin zomerbanden, winterbanden en all-seasonbanden. Op onze website vind je de allerbeste Michelin banden tegen de meest concurrerende prijzen.

Michelin: groots in banden

Michelin is het tweede bandenbedrijf ter wereld. Sinds de oprichting in 1889 door André en Édouard Michelin is het al een familiebedrijf. Aandeelhouders van het concern hebben geen rechtstreekse zeggenschap. De familie bepaalt nog steeds alles. Misschien is dat wel het geheim voor het succes.

Michelin was in het verleden ook eigenaar van de Franse autofabrikant Citroën. Nu richt het bedrijf zich volledig op de productie van banden. Michelin winterbanden, Michelin zomerbanden en Michelin all-seasonbanden worden over de hele wereld op nieuwe auto’s gemonteerd. Maar nog groter is de vervangingsmarkt voor Michelin. Deze bandenreus produceert zo’n 170 miljoen banden per jaar en dat doen ze met 110.000 man personeel.

Beroemd is natuurlijk ook de mascotte van Michelin: het overal bekende Michelinmannetje, dat je niet alleen op de Michelin banden, maar ook op routekaarten en bij de restaurants met Michelinsterren – nog een uitvinding van Michelin – tegenkomt. Weinig mensen weten dat hij eigenlijk Bibendum heet.

Michelin zomerbanden

Michelin biedt een groot assortiment aan zomerbanden. Voor personenauto’s, voor SUV’s, voor vrachtauto’s en voor speciale voertuigen voor bijvoorbeeld de landbouw. Michelin zomerbanden blinken uit in veiligheid op zowel natte als droge wegen. Ze staan erom bekend overtollig water snel af te voeren, waardoor aquaplaning zo veel mogelijk wordt voorkomen. De rubbermengsels die Michelin voor zijn zomerbanden gebruikt, zijn van het hoogste niveau. Daardoor bieden Michelin zomerbanden altijd veel grip, onder alle omstandigheden. Niet zo vreemd dat Michelin de vaste keuze is van vele autofabrikanten.

De voordelen van Michelin winterbanden

In de periode van oktober tot en met maart kun je het beste kiezen voor Michelin winterbanden. In deze periode is het vaak nat en koud. Winterbanden van Michelin hebben een aangepast profiel en een speciale rubbersamenstelling die is aangepast op het weertype. Winterbanden bieden daarom meer grip en een kortere remweg bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. De wegligging is beter door het zachtere rubber dat voor Michelin winterbanden wordt gebruikt. Daarnaast bieden de lamellen in het profiel extra grip. Al met al kun je rekenen op een flinke portie extra veiligheid voor jou, je passagiers en ook je medeweggebruikers. Een extra voordeel van het gebruik van winterbanden is dat je je zomerbanden spaart. Deze gaan veel langer mee als je in de koude periode op winterbanden rijdt.

Michelin CrossClimate

De Michelin CrossClimate verdient een speciale vermelding. Dit is een all-season of 4-seizoenenband van een uitzonderlijk hoge klasse, zoals alleen Michelin die kan maken. Een revolutionaire autoband die zowel ’s zomers als ’s winters uitzonderlijke prestaties levert. Dat is mogelijk door de unieke combinatie van technologie voor zomerbanden én winterbanden in één band. Het sneeuwvloksymbool op de band is jouw garantie dat deze Michelin band is opgewassen tegen barre omstandigheden in de winter. In landen waar winterbanden in de winter verplicht zijn, mag je ook met de Michelin CrossClimate rijden. Het kostte Michelin 3 jaar tijd om deze band te ontwikkelen, maar de reacties van zowel autofabrikanten als automobilisten zijn lovend. Echt een band die interessant is voor mensen die geen zin hebben om twee keer per jaar banden te verwisselen en die zich geen zorgen willen maken over of ze de juiste band voor het juiste weertype hebben.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2017 - BandenConcurrent.nl