Michelin Agilis CrossClimate

Seizoen: All-seasons All-seasons

De Michelin Agilis CrossClimate scoort onder meer op:

  • perfect rijgedrag in elk seizoen
  • korte remweg op natte en droge wegen
  • veiligheid in alle omstandigheden
  • gunstig brandstofverbruik
  • lange levensduur

Michelin Agilis CrossClimate

Michelin heeft een nieuwe vier seizoenen band geïntroduceerd: de Michelin Agilis CrossClimate. Michelin autobanden staan voor kwaliteit, innovativiteit en comfort. De Franse banden producent heeft al jarenlange ervaring en dit is ook zeker terug te zien Michelin Agilis CrossClimate. Deze band functioneert in alle seizoenen het hele jaar door en is geschikt voor bestelbussen,  lichte bedrijfswagens en campers. Hoe presteren deze nieuwe banden van Michelin en wat is er verbeterd ten opzichte van haar voorgangers?

Michelin Agilis CrossClimate camper

De all season band van Michelin is uitermate geschikt voor campers. Dit komt omdat de Agilis CrossClimate meer kilometers kan rijden op dezelfde band en ook geschikt is voor verschillende terreinen. Aangezien campers vaak op verschillende ondergronden rijden moet de band zowel zomerse als winterse eigenschappen hebben. Ook is het zo dat speciaal voor de band een speciaal rubbermengsel is gebruikt wat zich aanpast aan elke temperatuur. Een unieke V-Vormig loopvlak profiel met brede groeven zorgen dat water en sneeuw geleidelijk afgevoerd wordt en resulteert in een veilige rit. Een aantal goede eigenschappen van deze Michelin banden zijn uitstekende grip, grip op droog wegdek en nat wegdek

Michelin Agilis CrossClimate review

De Agilis Crossclimate wordt door verschillende onafhankelijke testcenta als goed beoordeeld. Deze 4 seizoenen band blinkt onder andere uit in de optimale veiligheid onder alle weersomstandigheden. Daarnaast heeft de autoband trekkracht op verschillende soorten ondergrond zoals sneeuw, modder, onverharde paden of gras. Verder blijkt ook uit onderzoek dat de Michelin Agilis Crossclimate nummer 1 is als het gaat om levensduur. Hieruit blijkt dat bij de Agilis Crossclimate 35% meer kilometers kan worden gereden dan het gemiddelde van de concurrentie. Hierbij is de test uitgevoerd door het DEKRA Test Center en presteert de Agilis Crossclimate aanzienlijk beter dan andere 4 seizoensbanden zoals de Bridgestone Duravis 660, Continental ContiVanContact 100, Goodyear Cargo Vector of de Pirelli Carrier .Ook heeft de Agilis Crossclimate een nieuwe slijtage indicator. Deze indicator heeft 4 niveaus (0, 25, 50 en 75%) om de huidige profieldiepte te meten en controleren. Bij 0 % heeft de autoband de minimale profieldiepte bereikt wanneer een band vervangen moet worden.

Agilis CrossClimate Duitsland 2018

Michelin banden van Crossclimate presteren op elk type wegdek. Zo heeft de all season band een 3PMSF marketing, wat staat voor Three Peak Mountain Snow Flake, of terwijl het sneeuwvlok-symbool. Dit houdt in dat de band voldoet aan bepaalde eisen voor de grip in winterse omstandigheden. Waar normaal gesproken alleen winterbanden dit symbool hebben, heeft de Michelin Agilis Cross Climate ook dit symbool en kan dus ook in de winter goed presteren.


Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Michelin Agilis CrossClimate

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie