Alpin 5 zp runflat

Michelin Alpin 5 zp runflat

Seizoen

Zomerbanden Zomerbanden

Met de Michelin Alpin 5 zp runflat komen gezinswagens, kleine stadsauto’s, andere compacte personenwagens én bestelwagens veilig de winterperiode door. Zelfs als je een lekke band krijgt, is er vooral aan je veiligheid gedacht. Deze superieure winterband van Michelin is de opvolger van de populaire Alpin 4 en is niet alleen heel veilig, maar ook duurzaam en comfortabel. Daar ga je juist in de moeilijkste weersomstandigheden nog veel aan hebben!

De Michelin Alpin 5 zp runflat heeft geen voorkeur voor natte of droge wegen: hij presteert in alle gevallen even sterk. Dat merk je onder meer aan zijn korte remweg, zijn uitstekende wegcontact en zijn stabiele wegligging in sneeuw, regen of ijzel. Toch weet deze band niet wat slijten is! Zijn duurzame constructie houdt hem tienduizenden kilometers langer in vorm. En zijn lage rolweerstand zorgt ervoor dat hij aanzienlijk minder brandstof verbruikt. Wat uiteraard prettig is voor het milieu en je portemonnee.

Veiligheid, veiligheid, veiligheid

Gladheid en aquaplaning maken het rijden in najaar en winter vaak lastig. Maar met de Michelin Alpin 5 zp runflat worden de risico’s héél wat kleiner. In de sneeuw heb je duidelijk meer tractie dankzij het unieke profiel met extra lamellen. Ook de grip op de weg – nat, droog of besneeuwd – is merkbaar beter, wat komt door de speciaal ontwikkelde rubbermix. En aquaplaning wordt aangepakt doordat de groeven in het profiel het water onder het rijden snel onder het contactvlak van de band vandaan werken.

Doorrijden na bij lekke band met zp-syteem

Veiligheid op de weg, Michelin heeft het bijna uitgevonden. Het geavanceerde zp-systeem (zp = zero pressure) met versterkte zijwanden is daar weer een sterk bewijs van. Als je lekrijdt met de Michelin Alpin 5 zp runflat, kun je er gewoon op doorrijden met een snelheid tot 80 km/u, maximaal 80 km lang. Dus nooit meer onveilige toestanden langs de kant van de weg omdat je een band moet wisselen! Eigenlijk heb je een reserveband niet eens meer nodig en dat levert meteen weer wat extra bagageruimte op.


Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2017 - BandenConcurrent.nl