Alpin 5

Michelin Alpin 5

Seizoen

Winterbanden Winterbanden

De Michelin Alpin 5 is de ideale winterband voor compacte auto’s, middenklassers en bestelauto’s. Als succesvolle opvolger van de Alpine 4 geeft deze premium band alle concurrenten het nakijken. Niet alleen op natte wegen en in de sneeuw, maar ook op droog wegdek. Een garantie voor veilig en comfortabel autorijden onder alle winterse omstandigheden.

De nieuwe rubbermix en het verbeterd profiel van de Michelin Alpin 5 zorgen voor een uitstekend wegcontact en een stabiele wegligging. Verder is de tractie en grip op droge, natte, besneeuwde of bevroren wegen overtuigender dan ooit. Op diezelfde wegen is ook de remweg veilig kort. Bijkomend voordeel is dat de band, naast al zijn voortreffelijke rijeigenschappen, erg zuinig voor je uitpakt. Dat komt onder meer door zijn lange levensduur en lage rolweerstand, dus gunstige brandstofverbruik.

Innovatief profiel

De Michelin Alpin 5 heeft een verbeterd en diep V-vormig profiel met meer profielblokken en lamellen dan zijn voorganger. Hierdoor is de tractie op sneeuw sterk toegenomen. Ook de duizenden kleine groeven in het loopvlak zijn nieuw ontworpen, zodat je veel minder last hebt van aquaplaning. Daarnaast zorgen de zelfblokkerende profielblokken ervoor dat je je auto met grotere precisie kunt besturen.

Best getest

Uit diverse Winterbandentests komt de Michelin Alpin 5 steevast naar voren als beste op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Deze band is volgens de ANWB (2014 en 2015) en de ADAC (2015) zelfs de beste op nat wegdek en op sneeuw. En hij scoort een 5e plek in de Winterbanden top-100.


Test resultaten

Test resultaten

ANWB 2014 (Winterbanden test 195/65 R15) (7e plaats)