Michelin Alpin 6

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Michelin Alpin 6 scoort onder meer op:

  • optimale grip en tractie
  • goede remprestaties
  • soepele bestuurbaarheid
  • gunstig brandstofverbruik
  • lange levensduur

Michelin Alpin 6

De Michelin Alpin 6 is de opvolger van de populaire Michelin Alpin 5. De Michelin Alpin 6 is een high performance winterband die speciaal is ontworpen voor compacte auto’s, middenklassers en bestelauto’s. De Michelin Alpin 6 garandeert veilig en comfortabel autorijden niet alleen op nat wegdek en droog wegdek, maar gewoon onder alle winterse omstandigheden; dus ook op besneeuwde wegen. Volgens Michelin biedt de Alpin 6 altijd optimale veiligheid, zelfs als hij versleten is. Op winter sport gaan is dus nooit een probleem met deze Alpin 6.

De Alpin 6 maakt deel uit van de “Alpin” Michelin winterbanden serie, en staat bijzonder mooi op aluminium velgen of stalen velgen.

Prestaties Michelin Alpin 6

De Michelin winterbanden staan bekend voor de diverse innovaties die in hun zijn ingewerkt. Deze innovaties zorgen samen voor de uitstekende rij prestaties en eigenschappen van de Michelin Alpin 6. Zo biedt deze band:

  • Altijd veiligheid,  van nieuw tot versleten
  • Stabiele wegligging op nat wegdek en droog wegdek
  • Uitmuntende handling en rijplezier, zelfs als de band slijt
  • Lange levensduur
  • Uitstekende tractie en grip op droge, natte, besneeuwde of bevroren wegen

Het profiel van de Michelin Alpin 6

De moderne, gerichte loopvlak constructie werkt zelfs in de moeilijkste winterse omstandigheden. Het originele groefsysteem en dubbellaags loopvlak blokken zorgen voor een van de kortste remafstanden op sneeuw.

De technologische innovatie die wordt gebruikt in de Michelin Alpin 6 is een zelfopenend “EVERGRIP-profiel”, dat veiligheid en rij-precisie biedt gedurende de hele levensduur. De groeven worden breder naarmate het rubber van de band slijt, waardoor hij gewoon optimaal blijft presteren. Wanneer het loopvlak dus volledig is versleten, blijven de banden veilig. Dit is dus waarom de Alpin 6 de nummer 1 positie behaalt wanneer het komt op: remmen op sneeuw in versleten staat, en acceleratie en tractie op sneeuw in versleten staat.

Michelin Alpin 6 samengevat

Zoek jij dus een band voor alle winterse omstandigheden, die veilig is, een lange levensduur heeft, en goed presteert op nat-, droog-, en sneeuw wegdek; dan is de Michelin Alpin 6 de perfecte keuze. Als je dus een winterband zoekt voor de winter sport, dan is deze band zeker een aanrader. Door de uitstekende prestaties van deze winterband, is hij een directe concurrent van de Continental WinterContact TS 850 en  Continental WinterContact TS 860.

Heb je een lekke band, of zijn je banden toe aan vervanging naar aanleiding van een kleine beurt of grote beurt en je wilt graag je banden wisselen? Twijfel dan niet langer, bekijk de beschikbare maten van je gewenste band in ons assortiment.

Ben je op zoek naar nieuwe en goedkope banden, en je vraagt je af, waar kan ik mijn bandenmaat vinden? Wij van BandenConcurrent geven als tip altijd mee om te kijken naar de huidige gemonteerde banden onder je auto. De maat die op die band staat aangegeven is de maat die onder jouw auto past! Er zijn een tal van beschikbare maten in assortiment. Daarnaast staan deze Michelin banden ook nog eens bijzonder mooi op aluminium velgen of stalen velgen.

Bestel nu je Michelin banden online en wij versturen ze gratis, dus kan je zorgen loos op de winter sport!


Deze band heeft de Alpin 5 vervangen.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Michelin Alpin 6

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie