Michelin Alpin A4

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Michelin Alpin a4 scoort onder meer op:

  • stabiel en comfortabel rijgedrag
  • sterke remprestaties
  • goede grip en tractie
  • hoge stuurprecisie
  • lange levensduur

Michelin Alpin A4

De Michelin Alpin a4 winterbanden zijn een zeer gewild, die het goed doet onder compacte auto’s, kleine stadsauto’s, familieauto’s en MPV’s. Hij is buitengewoon veilig, betrouwbaar, comfortabel en nog zuinig met het milieu en je portemonnee ook. Niet voor niets scoort deze band zeer hoog in de jaarlijkse Winterbanden top-100.

Met de Michelin Alpin A4 ligt de band mijlenver voor op de concurrentie. Zo heeft deze band het unieke Full Active Tread winterprofiel met extra veel groeven en blokken. Dit zorgt voor betere tractie, een kortere remweg en stabiliteit in regen en sneeuw. De unieke rubbermix Helio Compound, een patent van de Michelin Collection, verbetert het wegcontact nog eens extra.

Kwaliteit betaalt zich uit

De Michelin Alpin a4 winterbanden combineren duurzaamheid met brandstofbesparing. Hij is zó slijtvast dat hij tot wel 35% langer mee gaat dan gemiddeld. Daarnaast heeft hij een lage rolweerstand, wat je terugziet in een gunstiger brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot. Zuiniger en duurzamer dan de Michelin Alpin a4 kan haast niet! De 205/55 R16 Michelin Alpin A4 is een top bandenmaat

Beste uit de test

Uit diverse ANWB Winterbandentests komen de Alpin a4 Michelin banden steevast naar voren als beste op het gebied van slijtvastheid, veiligheid en duurzaamheid. Deze band is volgens de ANWB (2014) zelfs goed voor 50-60% meer kilometers dan gemiddeld! En hij test niet alleen goed op sneeuw, maar is ook de beste op een droog wegdek (2015). Ook is de grip op een nat wegdek van de Michelin Alpin a4 zeer goed.

Tests winterbanden

Winterbanden testen:

ANWB 2012 (Winterbanden test 165/70 R14) (1e plaats)
ANWB 2012 (Winterbanden test 205/55 R16) (2e plaats)
ANWB 2014 (Winterbanden test 175/65 R14) (3e plaats)
ANWB 2013 (Winterbanden test 185/60 R15) (3e plaats)
ANWB 2013 (Winterbanden test 225/45 R17) (3e plaats)

Bestel nu je Michelin Alpin a4 online en profiteer van gratis verzending!

De opvolger van deze band is de Alpin 5.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Michelin Alpin A4

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie