Pilot Sport 3

Michelin Pilot Sport 3

Seizoen

Zomerbanden Zomerbanden

De Michelin Pilot Sport 3 is een supersportieve zomerband. Speciaal voor sportieve personenauto’s en krachtige sedans. Reken op een evenwichtig weggedrag op alle snelheden en bij alle weg- en weersomstandigheden.

Bij bestuurders die regelmatig lange trajecten rijden is deze band bijzonder populair. Hij produceert weinig geluid en het voorspelbare en precieze gedrag draagt bij aan een ontspannen reis. Op rechte stukken wordt de remweg tot wel 3 meter verkort met de Pilot Sport 3. In bochten zorgt deze band voor een uitstekende wegligging.

Fabrikant Michelin heeft zijn jarenlange ervaring met de duurraces van Le Mans in deze band samengebracht. Toeval is het niet dat deze band 15 opeenvolgende overwinningen tijdens de bekende 24 uur van Le Mans wist te behalen.

Tests zomerbanden

De Michelin Pilot Sport 3 komt als 'goed tot zeer goed' uit de verschillende tests met zomerbanden. Onder andere volgens de ANWB is deze band een goede keuze.

Zomerbanden testen:

ANWB 2016 (Zomerbandentest 225/45 R17) (9e plaats)

Rijeigenschappen

De Michelin Pilot Sport 3 is in 2010 nieuw geproduceerd. Sindsdien hebben duizenden automobilisten de kwaliteiten van deze band mogen ervaren. De band biedt fenomenale rijeigenschappen. Meer tractie op een natte weg, een kortere remweg en grotere slijtvastheid. Er is speciale aandacht besteed aan de waterafvoerende eigenschappen van de band. Het Anti Surf-systeem van Michelin kan uitstekend overweg met aquaplaning. Sinds de Pilot Sport 3 het leven zag, krijgt hij al goede beoordelingen van instanties als de ANWB.

Levensduur

De Michelin Pilot Sport 3 is daarnaast uitgerust met Green Power Compound. Een rubbermengsel dat grip combineert met een hoge kilometrage en brandstofbesparing. Met de XST-lamellen in het profiel blijft de band tot het einde van zijn lange leven goed presteren. Al met al is de Pilot Sport 3 de ideale band voor veel automerken.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2017 - BandenConcurrent.nl