Michelin Pilot Super Sport

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Michelin Pilot Super Sport ZP blinkt uit in:

  • Maximale grip
  • Hoge prestaties
  • Remweg
  • Veiligheid
  • Sportiviteit

Michelin Pilot Super Sport

De Michelin Pilot Super Sport ZP is een solide zomerband afkomstig uit de autosportwereld. Hij wordt toegepast onder de sportiefste personenauto’s.

Deze krachtige band is sterk in remmen vanaf hoge snelheid. De rijprestaties en de veiligheid zijn optimaal in deze ideale band voor sportieve rijders. De toevoeging ZP achter Pilot Super Sport staat voor ‘Zero Pressure’. Dat betekent dat dit een runflat-band is, waarmee je thuis kunt komen nadat je lek bent gereden.

De Michelin Pilot Super Sport ZP heeft dezelfde kenmerken als de Pilot Super Sport. Deze band is echter uitgerust met versterkte zijkanten, waarmee hij het gewicht van de auto ook zonder lucht in de band op kan vangen. Bij lekrijden kun je zo veilig terug naar huis rijden.

Sportieve prestaties

De Michelin Pilot Super Sport ZP is speciaal ontworpen voor hoge snelheden, in combinatie met een lange levensduur en een lager brandstofverbruik. De gordel om het karkas van de band is voorzien van vezels met een hoge dichtheid. Dat betekent meer stabiliteit bij hoge snelheden. Het loopvlak van de band is samengesteld uit twee rubbersoorten. Aan de buitenkant houdt het rubber de auto onder controle in scherpe bochten. De binnenzijde biedt extra grip op natte wegen.

Runflat

Speciale vermelding verdient de runflat-technologie in deze band. Veiligheid en rijprestaties komen hiermee bij elkaar. Je voorkomt gevaarlijke manoeuvres na een plotselinge lekke band en je hoeft niet langs de drukke weg een wiel te verwisselen. Doordat runflat-banden het gewicht van de auto ook zonder lucht kunnen dragen, kun je met beperkte snelheid doorrijden. Op je dashboard krijg je de melding dat je een lekke band hebt en dat je niet sneller dan 80 km/u moet rijden om thuis te komen.

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2018 - BandenConcurrent.nl