Michelin Primacy 4

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Michelin Agilis Plus scoort onder meer op:

  • sublieme wegligging
  • veiligheid en comfort
  • lange levensduur
  • gunstig brandstofverbruik

Michelin Primacy 4

De Franse autobanden fabrikant heeft zichzelf weer opnieuw bewezen met de productie van hun gloednieuwe zomerband: de Michelin Primacy 4. Als opvolger van de Michelin Primacy 3, blinkt de Michelin Primacy 4 onder meer uit op het remgedrag op nat wegdek en veiligheid. Ook is er aan het milieu gedacht, maar daarover later meer.

Waarom is de Michelin Primacy 4 de juiste band?

Er zijn meerdere redenen waarom de Michelin Primacy 4 de juiste band is voor onder jouw auto, maar de voornaamste reden is toch wel de de  nieuwe technologie die Michelin heeft toegepast tijdens productieproces. Deze revolutionaire technologie zorgt ervoor dat je veiliger de weg op gaat. Het nieuwe profiel zorgt namelijk voor 22% meer ruimte en kan hierdoor meer water afvoeren. Daarnaast heeft deze nieuwe band een nieuwe markering in de groef om eenvoudig te zien wanneer de band verwisseld moet worden. De markering kun je vinden op de bodem van de groef.

De nieuwe Michelin Evergrip Technologie

Michelin heeft een nieuwe technologie geïmplementeerd, namelijk de Evergrip Technology. Waar bestaat deze technologie eigenlijk uit?

De band bestaat voor een hoog percentage uit silica in plaats van roet. Silica wordt gebruikt als vervanger voor roet, wat normaal gesproken gebruikt wordt om de band een zwarte kleur te geven en is ook nog eens schadelijk voor het milieu. “Het nadeel van roet is dat het de rolweerstand verhoogt door wrijvingsverliezen in de rubber op nanoschaal”, legt chemicus Jaques Noordermeer uit.  Hoe hoger de rolweerstand, des te hoger dus het verbruik wordt van de banden waarop je rijdt. Uit onderzoek blijkt dat met silica de rolweerstand met 30% kan verlagen zonder de slipweerstand negatief te beïnvloeden. Op deze manier kunnen er dus ook nog eens meer kilometers gereden worden op dezelfde band.

Verder bevat de band uitgebreide groeven met een speciale geometrische vorm die breder wordt naarmate het loopvlak slijt. Deze groeven maken het mogelijk dat dat kans op aquaplaning een stuk lager wordt, met een veiligere rit als gevolg!

Voordelen Primacy 4

Kortom, er kan zeker worden vastgesteld dat de Primacy 4 een ideale zomerband is en tot de crème de la crème behoort van alle autobanden. Wanneer je dus een band zoekt voor in de zomer die uitmuntende prestaties levert, een lange levensduur heeft maar ook nog eens een perfecte grip op de wegheeft op zowel droog als nat wegdek, is de Michelin Primacy 4 een verstandige keuze!


Deze band heeft de Michelin Primacy 3 vervangen.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Michelin Primacy 4

15 Inch

17 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie