Minerva

De goedkoopste Minerva van Nederland.Gegarandeerd.

Minerva banden: budgetbanden van goede kwaliteit

Sommigen kennen Minerva misschien nog wel als het Belgische motor-, fiets- en automerk dat werd opgericht aan het eind van de 19de eeuw. De stichter was de Nederlander Sylvain de Jong uit Amsterdam. Het bedrijf ging reeds ten onder in de economische recessie van de jaren 30. Maar de naam leeft tegenwoordig voort in Minerva banden voor jouw auto. Dit zijn budgetbanden van een degelijke kwaliteit.

Goedkope autobanden

Het automerk Minerva ontstond als eerbetoon aan de Romeinse godin van de kunst, de nijverheid en de wijsheid. Bijna 100 jaar later leeft Minerva voort in dit bandenmerk, gerund als label van het Belgische bedrijf Deldo. Aanvankelijk werden de banden door Continental geproduceerd, maar nu niet meer.

Al in 1992 werd het merk Minerva voor autobanden vastgelegd. In 2007 werd het assortiment sterk verbeterd en uitgebreid en sindsdien timmert het historische merk flink aan de weg als leverancier van goedkope autobanden van een goede kwaliteit. De banden worden deels in Europa en deels in Azië gemaakt. Inmiddels verkoopt Minerva meer dan 1,5 miljoen banden per jaar, in 70 landen wereldwijd. Het is dus zeker geen kleintje meer te noemen en de kans dat je Minerva banden tegenkomt wordt met de dag groter.

Minerva is een budgetband die is ontworpen en gemaakt om aan de strenge Europese eisen te voldoen. Het merk investeert in continue verbetering van het design voor zowel de zomerbanden als de winterbanden.

Minerva banden bieden stabiliteit, zelfs bij grote snelheden. Het loopvlakprofiel zorgt voor een prima grip op natte en droge wegen. Minerva koppelt kwaliteit, robuustheid en vertrouwen aan het iconische merk in de geschiedenis van de auto-industrie.

Wanneer koop je Minerva banden?

Minerva banden koop je als je niet te veel voor je banden wilt betalen. Ook vind je het niet per se nodig om te investeren in een A-merk of in een bijzonder design. Bij Minerva krijg je een compromisloze band voor een lage prijs. Een band die misschien geen topprestaties levert, maar die gezien de prijs prima functioneert onder jouw auto.

Zomerbanden van Minera

Minerva heeft een aardig assortiment zomerbanden. Zo zijn er de 109, de F105, de F107, de F109, de F11, de RF07 en de RFT F108. En dan zijn er ook nog de Emi Zero banden met een extra lage rolweerstand. Deze banden besparen op brandstof en zorgen voor minder schadelijke uitstoot.

Minerva winterbanden

Winterbanden heeft het jonge bandenmerk Minerva ook in het gamma. De bekendste zijn de S110, de S210, de S220 en de S310. Minerva winterbanden scoren goed op slijtage en verbruik.

Naast banden voor personenauto’s heeft Minerva ook banden voor SUV’s, lichte vrachtwagens en zware vrachtwagens.

Minerva aanbod zomerbanden

Minerva aanbod winterbanden

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie