Pirelli Cinturato

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Pirelli Cinturato blinkt uit in:

  • Excellente grip
  • Remprestaties
  • Comfortabel rijgedrag
  • Sublieme veiligheid
  • Laag brandstofverbruik

Pirelli Cinturato

De Pirelli Cinturato is een populaire zomerband voor personenauto’s. Uit de Pirelli Cinturato-reeks is de Cinturato P7 op dit moment een populaire band.

De Cinturato P7 is een echte high-performance zomerband die hoge posities in de zomerbandentests van ANWB, ADAC, Autoweek en Autobild weet te bereiken.

De Cinturato-band is een speciaal type extra verstevigde band (‘cinturato’ is Italiaans voor ‘omgordeld’), die voor het eerst in de autosport werd gebruikt. De meeste moderne bandenfabrikanten hebben daarna het ontwerp van de Pirelli Cinturato nagemaakt, omdat het zo goed bleek. Maar de Pirelli Cinturato is het origineel.

Tests zomerbanden

Geen tests beschikbaar

Zomerbanden testen:

ANWB 2014 (Zomerbandentest 175/65 R14) (3e plaats)
ANWB 2012 (Zomerbandentest 165/70 R14) (3e plaats)
ANWB 2015 (Zomerbandentest 205/55 R16) (4e plaats)
ANWB 2014 (Zomerbandentest 195/65 R15) (4e plaats)
ANWB 2012 (Zomerbandentest 205/55 R16) (6e plaats)
ANWB 2015 (Zomerbandentest 185/60 R14) (10e plaats)

Topper onder de zomerbanden

Italiaanse banden van Pirelli behoren tot de top onder de zomerbanden. De Cinturato is een an de populairste Pirelli zomerbanden. Hij is in verschillende varianten verkrijgbaar. De Cinturato P7 biedt bijvoorbeeld een perfecte combinatie van lage rolweerstand en geluidscomfort, goede kilometerprestaties plus prima remprestaties en wendbaarheid. Het loopvlakprofiel is speciaal geoptimaliseerd voor weinig rijgeluid. De centrale blokken en de robuuste buitenzone zorgen voor een goede stuurrespons en veel controle in snelle bochten. Vier brede overlangse groeven voeren water snel af, zodat je weinig risico op aquaplaning loopt. De geavanceerde en innovatieve hybride materialen zorgen voor een gelijkmatige en langzame slijtage.

Sportieve band

De Pirelli Cinturato, die in verschillende varianten verkrijgbaar is, is een sportieve band. Hij geeft bij temperaturen van boven de 7 graden Celsius steeds een geweldige grip en een verminderde rolweerstand. Beroemd zijn de prestaties op natte wegen. De Pirelli Cinturato is simpelweg altijd een goede koop, zeker voor de wat sportievere rijder.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie