Toyo

De goedkoopste Toyo van Nederland.Gegarandeerd.

Japanse kwaliteit: Toyo banden

Toyo Tire & Rubber Company is een Japans bedrijf dat al ruim 70 jaar banden maakt. Het bedrijf is gespecialiseerd in racebanden en is sponsor van een groot aantal raceklassen. Toyo is de vaste bandenleverancier van het Dutch National Racing Team, dat ongeveer de helft van alle Nederlandse circuitraces organiseert. Toyo banden zijn er ook als normale zomerbanden en winterbanden.

Toyo Tire

Toyo heeft niets met de Japanse autoproducent Toyota te maken. Toyo is vooral gespecialiseerd in autobanden, maar maakt ook andere rubberproducten voor de autoindustrie en industrieel rubber. Toyo Tire noemt zichzelf een technologie-georiënteerd bedrijf dat producten van wereldklasse levert. Het moederbedrijf besteedt jaarlijks 100 miljoen euro aan onderzoek en ontwikkeling om Toyo banden steeds beter te maken.

Toyo Tire Benelux bestaat sinds 1990 en verzorgt de verkoop, marketing en distributie in de lage landen. De banden in het assortiment zijn vooral geschikt voor de sportievere, snellere auto’s. Daarnaast heeft Toyo ook banden voor 4×4’s en SUV’s.

High Performance

De echte high-performance banden vind je in de sportiefste serie van Toyo: Proxes. Toyo Proxes banden zijn zomerbanden voor de meest veeleisende auto’s. Zo zijn er bijvoorbeeld de Proxes Sport, de Proxes T1 Sport, de Proxes T1 Sport Plus en de Proxes R1R. De Proxes Sport levert een uitstekend rijgedrag bij hoge snelheden en goede grip op natte wegen. Deze band werd ontwikkeld om aan de strengste eisen te voldoen, maar ook rijcomfort en een lange levensduur waren belangrijk. Bijzonder aan de Proxes Sport is de Nano Balance-technologie. Deze heeft geresulteerd in een compleet nieuw opgebouwd rubbermengsel dat onder alle omstandigheden zorgt voor een uitstekende grip. In combinatie met een geoptimaliseerd loopvlak en een verbeterde stuurrespons levert deze Maxxis zomerband puur rijgenot op. De banden zijn leverbaar in de maten 17 tot en met 20 inch en met de snelheidsindexen W en Y.

Toyo 4-seizoenenbanden en winterbanden

Toyo banden zijn er ook als 4-seizoenenbanden (all-seasons) en winterbanden. De Toyo Celsius is de nieuwe 4-seizoenenband van Toyo. Speciaal ontwikkeld voor personenauto’s en SUV’s. Toyo noemt deze band ‘de verstandigste bandenkeuze voor comfort en veiligheid, het hele jaar door’. De band biedt meer mobiliteit bij lage temperaturen, zodat je jouw banden niet hoeft om te wisselen als het weer omslaat. De Toyo Celsius biedt veel controle op natte en besneeuwde wegen voor compacte en middelgrote auto’s.

De echte winterbandenserie van Toyo wordt gevormd door de Snowprox-modellen. De Toyo Snowprox biedt een onovertroffen rijervaring met veilige prestaties in de winter. Zelfs op hoge snelheden en natte wegen. Er zijn Snowprox-banden voor kleinere familieauto’s, voor middelgrote auto’s en voor luxe auto’s en veeleisende sportwagens.

De Toyo Open Country is dé winterband voor SUV’s en 4×4’s. Deze winterband biedt een nieuwe dimensie van precisiecontrole onder barre winterse omstandigheden.

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie