Vredestein Sportrac 5

Vredestein Sportrac 5

Seizoen

Zomerbanden Zomerbanden

De Vredestein Sportrac 5 is de populairste Vredestein zomerband voor personenauto’s. En dat niet alleen. Deze band scoort ook hoog in de top 100 van alle zomerbanden. Niet zo vreemd, want de testresultaten zijn bijzonder goed en bestuurders zijn heel tevreden.

Dankzij de verminderde rolweerstand van deze band gaat hij langer mee en veroorzaakt hij minder CO2-uitstoot. Ook staat de band bekend om z’n comfort, z’n stuurgemak en z’n prettige handling.

De Vredestein Sportrac 5 ligt onder heel veel auto’s die op de Nederlandse én buitenlandse wegen rondrijden. Hij is onder andere favoriet bij bestuurders van de Renault Scénic, de Ford Focus, de Citroën C4, de Volvo V50 en de Audi A3. De band is ook beschikbaar in maten met een hoog draagvermogen, wat ‘m aantrekkelijk maakt voor bestuurders van SUV’s.

Tests zomerbanden

De Vredestein Sportrac 5 is niet alleen de bestverkochte zomerband van Vredestein, hij is ook in het algemeen een van de populairste banden van Nederland. In 2016 kwam deze band in de maat 185/65 R15 als beste uit de zomerbandentest van de ANWB. Ook in eerdere tests scoorde deze topper van Vredestein goed.

Zomerbanden testen:

ANWB 2016 (Zomerbandentest 185/65 R15) (1e plaats)
ANWB 2015 (Zomerbandentest 185/60 R14) (4e plaats)
ANWB 2015 (Zomerbandentest 205/55 R16) (7e plaats)
ANWB 2014 (Zomerbandentest 195/65 R15) (7e plaats)

Sportief comfortabel

Het is lekker rijden met de Vredestein Sportrac 5. Een comfortabele en geluidsarme zomerband die in samenwerking met de designers van Giugiaro is ontwikkeld. Stabiliteit en sportiviteit stonden voorop bij de ontwikkeling. Wat jij merkt is de uitstekende handling op natte en droge wegen. Optimale grip en een korte remweg zijn inbegrepen. De subtiele scharnierpunten in het profiel maken de band extra energiezuinig en zorgen voor gelijkmatige slijtage. De band is door de 4 langsgroeven met dwarsgroeven op de schouders goed bestand tegen overtollig water.

Het oordeel van de ANWB

In de zomerbandentest van 2016 voelde de ANWB 17 banden in de populaire maat 185/65 R15 aan de tand. Hierbij kwam de Vredestrein Sportrac 5 duidelijk als beste zomerband uit de bus. In het bijzonder op natte wegen maakt hij indruk, maar ook op een droge weg presteert hij. Hij scoort volgens de ANWB ook goed op slijtvastheid.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2017 - BandenConcurrent.nl