Klantenservice

Via de website is het bestellen van banden bijzonder eenvoudig. Je voert jouw maat in, selecteert de band die je zoekt en rekent af met de door jouw gewenste betaalmethode. BandenConcurrent streeft naar een perfecte service en klanttevredenheid. De meeste bestellingen die voor 12 uur ‘s middags worden geplaatst, worden de volgende werkdag (ma-vr) al geleverd. Mocht je niet tevreden zijn, dan kun je contact met ons opnemen. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht terug.

Meest gestelde vragen

Informatie voor bestellen

 • Dit kunt je doen in 3 stappen:
  1. Selecteer je band. Vul je bandenmaat op de homepage in. Je vindt je bandenmaat op de zijkant van je huidige autobanden. Als je de gewenste autobanden gevonden hebt, kies je het aantal banden dat je nodig hebt.
  2. Kies een montagepartner, een afleveradres of montage bij je thuis of op kantoor. Wij hebben een netwerk van meer dan 1000 montagepartners. Als je je banden wilt laten monteren door een montagepartner, dan worden de autobanden direct naar een montagepartner in jouw buurt gestuurd.Als je de bestelling hebt afgerond, mailen we je de contactgegevens van de montagepartner zodat je rechtstreeks met hem contact kunt opnemen om een afspraak in te plannen.De montagekosten door een montagepartner bedragen slechts € 12 per band (incl. BTW en incl. balanceren). Dat bedrag kun je meteen op onze site afrekenen.Daarnaast kun je een eigen afleveradres invoeren. Wij leveren dan de banden op het afleveradres en je monteert de banden zelf.Tot slot kun je ook kiezen voor montage door ons mobiele-montageteam: wij komen bij je thuis of op kantoor langs op een afgesproken tijdstip en monteren jouw banden ter plekke. De montagekosten bedraagt in dit geval € 18 per band (incl. BTW en incl. balanceren). Dat bedrag kun je meteen op onze site afrekenen.
  3. Reken veilig af. Onze site is voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van beveiliging. De transactie vindt via een beveiligde verbinding plaats.
 • Je vervangt jouw banden wanneer deze afgesleten zijn tot 1,6 mm profiel of wanneer de band schade heeft. Redenen om jouw banden voortijdig te vervangen kunnen bijvoorbeeld zijn: uitdrogen van de band door weersinvloeden of het raken van een stoeprand. Controleer jouw banden regelmatig om ongelukken te voorkomen. Wij raden je aan jouw banden bij 2 millimeter te vervangen omdat de veiligheid sterk afneemt, zeker op nat of glad wegdek.
 • Jouw bandenmaat staat op de zijkant van jouw huidige banden. Hierdoor zijn wij helaas niet in staat om je te vertellen welke bandenmaat je nodig hebt. Op deze manier kun je jouw bandenmaat zelf aflezen: Bekijk de banden van jouw auto, je dient zowel de voor- als achterbanden te bekijken. Sommige auto’s zijn namelijk met verschillende bandenmaten op de voor- en achteras uitgerust. Standaard bestaat een bandenmaat uit 3 getallen met een toevoeging. Het eerste getal is de breedte van de band, het tweede getal de hoogte en het derde getal de inch maat van het wiel. Een bandenmaat kan er bijvoorbeeld zo uit zien: 195/65 R15. De breedte is in dit geval 195, de hoogte 65 en de inchmaat 15. Achter de bandenmaat staat een toevoeging zoals 92H. Dit cijfer geeft de loadindex en de snelheidsindex aan. De loadindex geeft het maximale draagvermogen van de band aan, de snelheidsindex de maximale snelheid die met de band gereden kan worden. Je vindt in het bandenoverzicht welke load- en snelheidsindex waarvoor staat. Noteer jouw bandenmaat op papier en bewaar deze bij jouw autopapieren, zo heb je deze altijd bij de hand.
 • Ja, je kunt verschillende banden onder jouw auto monteren. Je dient echter altijd dezelfde banden op één as te hebben. Ook de profieldiepte van de band dient aan één as bij beide banden gelijk te zijn. Een combinatie van winterbanden en zomerbanden onder jouw auto is echter niet toegestaan.
 • Ja, banden met een hogere loadindex of snelheidsindex kun je veilig onder jouw auto monteren. Houdt wel rekening met het volgende: Altijd twee dezelfde banden aan één as. Voor winterbanden kun je een winterband met een lagere snelheidsindex kiezen, kies echter wel een snelheidsindex die past bij jouw auto. Kijk hiervoor naar de maximale snelheid die voor jouw auto is aangegeven in de handleiding van jouw auto. Informeer eventueel bij jouw dealer.
 • Wanneer je jouw producten besteld hebt wordt bij ons automatisch een order aangemaakt en jouw producten voorzien van een label met de adresgegevens. Het transportbedrijf haalt meerdere malen per dag de producten af. Jouw bestelling zal dus direct na plaatsing afgehaald worden. Het is daarom niet meer mogelijk jouw adresgegevens nog aan te passen.
 • Aangezien wij snelheid voor jouw bestelling belangrijk vinden, kun je alleen online afrekenen. De bestelling wordt meteen verwerkt. Jouw bestelde producten kunnen daardoor dezelfde dag nog verzonden worden. Afrekenen bij een montagepartner of bij levering is hierdoor helaas niet mogelijk. Je kunt kiezen te betalen met de volgende betaalmethoden:- Ideal; een betaalmethode die door verschillende banken ontwikkeld is. Je kunt bij deze methode online afrekenen via internetbankieren bij de volgende banken: ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers. – Mastercard; een Amerikaanse creditcardmaatschappij waarmee je internationale betalingen kan doen. – Visa card; een Amerikaanse creditcardmaatschappij waarmee je internationale betalingen kan doen. – American Express; een Amerikaanse creditcardmaatschappij waarmee je internationale betalingen kan doen. – PayPal – AfterPay Of je nu kiest om met creditcard te betalen of een betaalmethode via jouw eigen bank, beveiliging is altijd optimaal.

  AfterPay – Achteraf betalen (Nederland)
  AfterPay voert voor BandenConcurrent het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving My AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay.

  Wat is PayPal en hoe werkt het?
  1. Open een PayPal-rekening met slechts een paar gegevens via https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/home
  2. Koppel eenvoudig je bankrekening en creditcard, en bepaal zelf of je aankopen worden afgeschreven van je bankrekening, creditcard of PayPal-saldo.
  3. Gebruik je PayPal-inloggegevens, en voorkom dat je steeds opnieuw je financiële gegevens moet invoeren.

  Meer informatie vind; https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/personal
 • Wanneer je Ideal niet bij de betaalmethoden ziet staan kun je het volgende controleren: 1. gaat mij computer via een proxy server naar internet toe? In dit geval kun je het op een andere computer proberen. 
 • Ja, je kunt je bestelling eenvoudig via internet plaatsen. Aangezien wij met online betalingen werken kunt je jouw bestelling alleen op deze manier plaatsen. De keuze hiervoor is simpel: 1. Je weet zeker dat op het moment dat je jouw bestelling plaatst, de banden voor jouw gereserveerd zijn. 2. Kosten worden zo laag mogelijk gehouden, dit komt tot uiting in de prijs. 3. Jouw betaling verloopt altijd veilig.
 • Onze site is voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van beveiliging. De transactie vindt plaats via een beveiligde verbinding plaats. Hierdoor wordt de data gecodeerd verzonden en is onderscheppen door derden onmogelijk.
 • De prijzen die bij de producten vermeld staan zijn het totaalbedrag welke je bij ons afrekent. Verzending is namelijk altijd gratis en de BTW zit al bij de prijs inbegrepen. Wil je op factuur betalen dan rekenen wij hiervoor de administratiekosten, deze staan op de orderpagina vermeld. Indien je jouw banden wil laten monteren bij één van onze montagepunten komen deze kosten er nog bij. Dat bedrag kun je meteen op onze site afrekenen. Bij de aanschaf van nieuwe autobanden is het wettelijk bepaald dat er verwijderingsbijdrage in rekening gebracht moet worden. Deze bijdrage betaald u vooruit. Wanneer de banden versleten zijn en gerecycled moeten worden zijn de kosten hiervoor dus al afgedragen.Aangezien wij de banden aan u leveren moeten wij deze verwijderingsbijdrage in rekening brengen. Wij dragen de verwijderingsbijdrage af aan de groothandel, de groothandel draagt de verwijderingsbijdrage weer af aan RecyBEM.Het montagepunt of de garage waar u de banden laat monteren kan via de stickers op de band (die op het plastic zaten) deze toevoegen aan hun eigen administratie. Hierdoor kunnen zij weer de banden zonder problemen overdragen voor recycling.U kunt dus NIET verplicht worden om nogmaals de verwijderingsbijdrage aan de garage of het montagepunt af te dragen! Let hier op bij montage. Mocht het een montagepunt van ons betreffen dan horen wij dit graag van u, zodat wij dit montagepunt hierop kunnen aanspreken en zo nodig kunnen verwijderen van onze montagepartnerlijst.
 • De antwoorden op de meeste vragen vind je op deze pagina. Lees daarom de informatie goed door. Je hebt dan direct antwoord op jouw vraag. Heb je een vraag waar je geen antwoord op kunt vinden? Schroom niet contact op te nemen met onze helpdesk. Onze ervaren en competente medewerkers staan graag voor je klaar en kunnen je goed van dienst zijn.
 • Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een bevestigingsmail. Enkele seconden na het plaatsen van de order, wordt de order bij ons doorgevoerd. Jouw bestelling wordt in ons magazijn klaargezet en aan de koerier mee gegeven. De koerier haalt meerdere keren per dag de orders af. Heb je als afleveradres jouw eigen adres of een zelf gekozen adres opgegeven dan kun je je bestelling daar verwachten. Indien je op het moment van levering afwezig bent dan word je bestelling bij de buren geleverd of komt de koerier op een later tijdstip terug. Worden je banden gemonteerd door een montagepartner dan zenden wij de banden hiernaar toe. Heb je gekozen voor montage bij jouw thuis of op kantoor, dan brengt ons mobiele-montageteam de banden mee op de afgesproken datum.
 • Wij leveren autobanden op werkdagen binnen 1 werkdag. Volgens de wettelijke voorwaarden bedraagt de levertijd maximaal 30 dagen, uiteraard duurt levering bij BandenConcurrent nooit zo lang.
 • Ben je op het moment van levering niet aanwezig dan worden de producten later nogmaals aangeboden. Heb je nabije buren, dan kiest de koerier er in de meeste gevallen voor om de producten daar af te leveren. Je kunt door een notitie op jouw deur te hangen een bericht voor de koerier achterlaten. Aangezien de koerier al na het plaatsen van uw bestelling voor jouw levering onderweg is kunnen wij geen berichten voor je doorgeven.
 • Wanneer je jouw bestelling wilt annuleren dien je ons hiervan op de hoogte te stellen. Laat je het voor aflevering weten dan zijn hier geen extra kosten aan verbonden, je dient dan wel bij levering de producten te weigeren. Na aflevering kunt je jouw bestelling alsnog annuleren, er worden voor afhalen van de producten dan wel kosten in rekening gebracht. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden. Meer informatie over het annuleren van je bestelling vind je onder het kopje: Hoe kan ik gebruik maken van het herroepingsrecht?
 • Er zijn twee situaties denkbaar: A) Je ontdekt een beschadigde verpakking in het bijzijn van de transporteur B) bij het openen van de verpakking ontdekt je schade• Je ontdekt een zichtbaar beschadigde verpakking in het bijzijn van de transporteur Wanneer je tijdens de levering van jouw set velgen duidelijke schade aan de verpakking vaststelt, laat de transporteur hier direct melding van maken. Daarnaast dien je ons zo spoedig mogelijk via email op de hoogte te stellen van de beschadiging. Wij zullen direct een procedure starten en je vervolgens inlichten over de gang van zaken. Bewaar in ieder geval de originele verpakking en wacht op onze instructies. De beschadigde producten kun je aan de koerier weer meegeven op het moment dat je de beschadiging bij levering al constateert.• Je ontdekt schade aan je product na opening van de verpakking Mocht je onverhoopt een beschadigd product in de verpakking vinden dan dien je ons zo spoedig mogelijk via email op de hoogte te stellen van de beschadiging. Vermeldt altijd jouw naam, omschrijving van de bestelling, omschrijving van de beschadiging, datum van levering producten en jouw telefoonnummer. Wij zullen direct een procedure starten en je vervolgens inlichten over de gang van zaken. Bewaar in ieder geval de originele verpakking en wacht op onze instructies. Lees voor meer informatie over het recht van retourneren na levering de algemene voorwaarden door.
 • Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van reden de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop je of een door jouw aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Gevolgen van de herroeping. Als je de overeenkomst herroept, ontvangt je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 30 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zal je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met de terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop je besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen zijn voor jouw rekening. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Voor het juiste retouradres verwijzen wij u naar de bevestigingsmail van de bestelling. Ook op de pakbon die bij de bestelling is gevoegd staat het juiste retouradres in uw specifieke geval. Mocht u toch nog twijfelen, neem dan even contact met ons op. Voor onze montagediensten die binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen volledig zijn uitgevoerd geldt dat deze zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. Indien je dus de banden terugstuurt/terugbrengt, krijg je niet de montagekosten vergoed.
 • Voor het juiste retouradres verwijzen wij u naar de bevestigingsmail van de bestelling. Ook op de pakbon die bij de bestelling is gevoegd staat het juiste retouradres in uw specifieke geval. Mocht u toch nog twijfelen, neem dan even contact met ons op. Indien je gebruik wenst te maken van het herroepingsrecht kun je de ontvangen artikelen gedurende 30 dagen retourneren. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst dat je het product hebt ontvangen of een vooraf door je aangewezen en aan ons bekend gemaakte vertegenwoordiger.
  Tijdens de bedenktijd zul je zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Je zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden. Indien je van jouw herroepingsrecht gebruik maakt, zal je het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons retourneren, conform de door ons verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
  • Vermeld in het bovenstaande contactformulier uw factuurnummer. Het factuurnummer vindt je in de bevestigingsmail die je na het plaatsen van jouw bestelling hebt ontvangen.
  • Vermeld eveneens de naam waarmee je de bestelling geplaatst hebt.
  • Vermeld de datum waarop je de order geplaatst hebt.
  Na ontvangst van jouw gegevens wordt er contact met je opgenomen door onze helpdesk. Zij zullen ervoor zorgen dat de artikelen afgehaald worden. Lees de algemene voorwaarden door voor meer informatie omtrent het herroepingsrecht. Wij vergoeden het volledige aankoopbedrag, inclusief verzendkosten voor de heenzending. Voor het retourneren worden retourkosten in rekening gebracht als u gebruik maakt van onze ophaalservice. Dit geldt ook indien je de banden hebt laten leveren bij een van onze montage partners of gebruik hebt gemaakt van onze mobiele montage service. Afhankelijk van de bandgroote liggen deze kosten tussen de 25 tot 85 euro per bestelling (bij maximaal 4 banden). Wanneer het een fout vanuit ons betreft zijn de kosten voor het terugsturen voor ons. Wij vergoeden geen montage en of bijkomende kosten als bv arbeidskosten. Het bedrag wordt zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 30 dagen na ontbinding terugbetaald. Deze termijn gaat niet in op het moment dat je de artikelen ontvangt, maar deze termijn gaat in op het moment dat deze retour wordt gehaald, of aangeeft terug te willen sturen.
  Voor banden die reeds door ons gemonteerd zijn mogen wij waardevermindering tot 100% in rekening brengen. Het recht geldt niet voor de aankoop van goederen die worden geproduceerd volgens uw specificaties of welke duidelijk zijn aangepast aan uw behoeften. Als je kiest voor een velg met een band en montage, dan wordt deze speciaal voor jou gemonteerd en kan dit niet geretourneerd worden aangezien het maatwerk is.Retouren worden altijd gecontroleerd. Indien een product beschadigd of incompleet retour wordt ontvangen door ons, terwijl dit niet vooraf is gemeld, kunnen wij je een vergoeding in rekening brengen. Hierbij wordt onderzocht wat de reden van beschadiging is. Het risico van de retourzending ligt bij jouw, waarbij jij verantwoordelijk bent voor het product tot het moment dat het bij ons is ontvangen.
 • Heb je onverhoopt toch een klacht over een product of dienst dan kun je dit bij onze Helpdesk melden. Zij helpen je uiteraard graag verder. Je ontvangt na het melden van jouw klacht op werkdagen binnen 48 uur een reactie voor ontvangst. Uiterlijk binnen 30 dagen (ingaand op 1 dag na levering) heb je een inhoudelijke reactie. Je kunt jouw klacht per mail indienen via team@bandenconcurrent.nl. Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage)
 • Op producten van BandenConcurrent geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie houdt in dat het product moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Kijk voor meer informatie over je recht op garantie in onze Algemene Voorwaarden, onder Artikel 12. Indien je van mening bent dat de bij BandenConcurrent gekochte banden niet voldoen aan de kwaliteitseisen nadat deze gemonteerd zijn op jouw voertuig, zal de leverancier de degelijkheid van de banden testen. Deze testperiode kan tot 2 maanden in beslag nemen. Stelt de leverancier vast dat de banden niet aan de kwaliteitsnormen voldoen dan zal volledige restitutie van uw aankoopbedrag plaatsvinden. Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden, neem dan eenvoudig contact met ons op via: team@bandenconcurrent.nl Of via:040-7470194 Maandag – Vrijdag van 10:00 – 15:00 uur (lokaal tarief) Wij zullen je vraag zo snel mogelijk in behandeling nemen. Je ontvangt uiterlijk binnen 2 werkdagen een inhoudelijke reactie van ons.

Informatie over banden

 • De levensduur van banden is afhankelijk van meerdere factoren: 1. Slijtvastheid van de band: banden van zacht rubber slijten sneller dan banden van een harder rubber, deze bieden echter meer grip. 2. Weersinvloeden. Banden raken snel verouderd wanneer deze worden blootgesteld aan weersinvloeden zoals zon of kou. 3. Rijgedrag. Snel optrekken of hard remmen zal de slijtage van banden verhogen.De banden uit ons assortiment zijn uitvoerig gekeurd en getest op kwaliteit. De levensduur van jouw autobanden wordt bepaald door verschillende factoren. Wij kunnen in verband met deze factoren geen garanties geven over de slijtvastheid van autobanden. Bekijk bandentesten om een beeld te krijgen van de slijtvastheid van verschillende banden en houd in jouw rijgedrag rekening met de slijtage van jouw banden.
 • Ja, dit is bij de meeste montagepartners mogelijk. Neem hiervoor contact op met jouw montagepartner.
 • – Bewaar de banden in een droge, koele en donkere ruimte. – Banden met velg raden wij aan liggend op te slaan, banden zonder velg kun je het beste staand bewaren. – Vermijd ten alle tijden contact met olie, vet of benzine. Je banden kun je het beste voor de opslag grondig schoonmaken.
 • Het rijgedrag van banden is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder jouw auto, jouw rijstijl en het wegdek. Wij kunnen je daarom geen algemeen beeld geven van het rijgedrag van een band. Op basis van testresultaten kun je een beeld vormen van de prestaties van een band.
 • Autobanden kunnen per type verschillen. Naast de bandenmaat verschillen de banden van elkaar om aan iedere specifieke vraag te voldoen. Bandenfabrikanten geven markeringen aan de band mee om ze te onderscheiden. In de lijst met verklaringen bandenmarkeringen vind je een overzicht van alle afkortingen die op jouw autoband kunnen voorkomen.
 • Sommige banden hebben een vaste looprichting, aangegeven met een pijl of met een markering voor binnen- en buitenzijde. De montagepartner weet hoe deze banden gemonteerd dienen te worden.
 • Je loopt het risico een klapband te krijgen wanneer je met een te lage bandenspanning en een zwaar beladen auto gaat rijden. Wanneer banden verouderd zijn of bij een hoge buitentemperatuur is de kans nog groter. Jouw bandenspanning regelmatig meten en jouw banden af en toe inspecteren op ouderdomsverschijnselen draagt er aan bij dit risico zo klein mogelijk te maken.
 • Alle producten op de site, mits anders aangegeven, zijn in nieuwstaat. Onze producten worden vakkundig opgeslagen waardoor voortijdige veroudering niet mogelijk is. Banden worden, wanneer ze opgeslagen zijn onder de juiste omstandigheden, tot 3 jaar als fabrieksnieuw gezien. Tot 5 jaar worden de banden nog als nieuw beschouwd. De reden hiervoor is dat het materiaal van de banden na productie nog kan uitharden. Dit komt ten gunste van de kwaliteit van de band.
 • Aangezien wij kwaliteit voor onze klanten willen waarborgen, leveren wij geen tweedehands producten. Tweedehands producten kunnen je rijeigenschappen nadelig beïnvloeden en bieden geen garantie.
 • Ja, in veel gevallen is het mogelijk een andere maat dan je huidige bandenmaat te selecteren. Aangezien iedere auto anders is kun je dit het beste navragen bij jouw dealer. Een andere bandenmaat kan tevens van invloed zijn op systemen in jouw auto zoals ABS of Tractioncontrol.
 • Winterbanden zijn specifiek ontworpen voor hoge prestaties bij lage temperaturen. Wanneer de temperatuur onder de 7 graden Celsius daalt, wordt het rubber van zomerbanden harder. Hierdoor verminderd de grip op het wegdek, dit resulteert in een beduidend langere remweg en verhoogde kans op slippen. Winterbanden zijn gemaakt met een speciaal rubbermengels waardoor deze elastisch blijven. Het unieke profiel van winterbanden biedt daarnaast beduidend meer grip op sneeuw en glad wegdek. Alleen met winterbanden kun je tijdens de koude maanden rekenen op optimale veiligheid. Het verschil in remweg tussen zomerbanden en winterbanden is bij een snelheid van 50km per uur 8 meter. Dit is ongeveer de lengte van 2 auto’s. Schaf jouw winterbanden tijdig aan, vanaf oktober tot maart kun je in de meeste gevallen winterbanden het beste gebruiken. De temperatuur komt dan geregeld onder de 7 graden Celcius.

Velgen

 • Je kunt op de site gedetailleerd aangeven welke auto je hebt, de velgen die daarna getoond worden passen allemaal op jouw auto. Je kunt in het overzicht van velgen kiezen voor velgen met verschillende waarde. Bijvoorbeeld de ET waarde, welke aangeeft hoever een velg naar binnen of buiten staat. Kies je een velg met de waardes van jouw huidige velgen om zeker te zijn dat de velgen geen verandering zullen geven in rijeigenschappen. Je vindt de gegevens van jouw huidige velgen in het instructieboekje van jouw auto of neem contact op met jouw dealer. Zij kunnen je de gegevens van jouw velgen direct vertellen. Helaas kun je de helpdesk hiervoor niet inschakelen aangezien zij geen gegevens van alle merken en modellen auto’s hebben.
 • Specificaties van velgen worden aangeduid met een aantal markeringen. Bekijk alle velgen markeringen.

Montage

 • Bij aanschaf van je banden bieden wij je de mogelijkheid de banden te laten monteren. Dat kan bij een montagepartner in jouw buurt. Of wij kunnen bij je thuis of op kantoor ter plekke jouw banden monteren. Meer info vind je op onze montagepagina.
 • Nee, de montagepartner biedt alleen montage aan. Na het plaatsen van jouw bestelling zenden wij de banden naar het montagepunt toe, voordat je jouw bestelling plaatst zijn de banden niet aanwezig bij de montagepartner.
 • Als je de bestelling hebt afgerond, mailen we je de contactgegevens van de montagepartner zodat je rechtstreeks met hem contact kunt opnemen om een afspraak in te plannen.
 • Je dient absoluut zelf, voordat de banden worden gemonteerd, te controleren of de geleverde banden overeenkomen met jouw bestelling. Let op: Wanneer de banden reeds zijn gemonteerd kunnen wij deze niet meer terugnemen en kun je geen aanspraak meer maken op je herroepingsrecht. Complete zomer- of winterbandensetjes (gemonteerde winterbanden + velgen) nemen wij niet terug!

Voorraad

 • Ja, de complete voorraad treft je aan op de site. Bij ieder product staat het actuele aantal vermeld.
 • Dan zijn deze banden helaas niet voorradig. Nieuwe voorraad wordt dus direct online geplaatst. Helaas is het voor onze helpdesk medewerkers niet inzichtelijk wanneer een specifieke band weer leverbaar is.
 • In verband met het relatief kleine prijsverschil tussen stalen- en lichtmetalen velgen gaat bij de meeste mensen de voorkeur uit naar verfraaide lichtmetalen velgen. Staan bij je auto geen stalen velgen in de lijst, dan is deze niet leverbaar. Helaas is het voor onze helpdesk medewerkers niet inzichtelijk wanneer een specifieke velg weer leverbaar is.

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie