Welke banden op mijn auto - Goedkope autobanden bij BandenConcurrent

Welke banden op mijn auto?

Autobanden zijn er in vele soorten en maten. Het vinden van de band die het meest geschikt is voor uw auto kan even zoeken zijn. Daarnaast is het van belang om uw banden in goede staat te houden. Met versleten banden of banden met een te lage bandenspanning rijden kan zelfs onveilig zijn. BandenConcurrent ziet u graag veilig de weg op gaan. Daarom geven wij u een aantal handige tips die antwoord geven op de vraag: Welke banden op mijn auto?

Welke banden zijn het beste voor mijn auto?

  1. Bandenmaat. Bekijk op de zijkant van uw huidige autobanden welke bandenmaat u heeft. Op uw autobanden staat alle informatie die u nodig heeft. De volgorde is altijd gelijk, dus ook bij uw banden ziet de bandenmaat er als volgt uit: 3cijfers / 2 cijfers / (R)2 cijfers. Meer informatie over het vinden van uw bandenmaat. Vul uw bandenmaat vervolgens in op BandenConcurrent.nl.U ziet achter de bandenmaat de loadindex en snelheidsindex staan, deze dienen overeen te komen of hoger te zijn dan die van uw huidige banden. Lees verder om antwoord te krijgen op de vraag: Welke banden op mijn auto?
  2. Zomerband of winterband. Nu u uw bandenmaat gevonden heeft en ingevoerd op BandenConcurrent.nl wordt speciaal voor u een lijst samengesteld met autobanden. De autobanden in deze lijst passen allemaal op uw auto. U kunt nu aan de linkerkant keuze maken uit zomerbanden of winterbanden.
  3. Kwaliteit of een budgetband. Welke banden op mijn auto heeft te maken met de kwaliteit. Autobanden zijn er in meerdere kwaliteitsklasse, dit is vrijwel altijd sterk van invloed op de prijs. Maakt u veel kilometers dan raden wij aan voor een band van hoge kwaliteit te gaan, aangezien de slijtage van kwaliteitsbanden in de meeste gevallen minder is verdient u de meerprijs eenvoudig terug. Rijdt u weinig in uw auto en voldoet een band van lagere kwaliteit? Selecteer dan bovenaan de bandenpagina op prijs, goedkope autobanden worden nu als eerste getoond. Alle autobanden, zowel kwaliteitsbanden als budgetbanden zijn goedgekeurd en gecontroleerd.

Hoe kan ik meten of mijn profieldiepte nog voldoende is?

Het is wettelijk vastgesteld dat autobanden niet minder dan 1,6 mm profieldiepte mogen hebben. Uit onderzoek is gebleken dat sommige automobilisten met banden rijden die te weinig profieldiepte hebben. Als u op een simpele manier wilt weten of je band nog voldoende profieldiepte heeft, pak dan een 1 euro muntstuk en steek deze in de groeven van je band. Zodra het gouden randje zichtbaar wordt, is de profieldiepte onvoldoende. Dan weet u dat u binnenkort uw banden zal moeten vervangen.

Waarom is de profieldiepte en de spanning van een autoband belangrijk?
Autobanden met weinig profieldiepte bieden minder grip op de weg.
Autobanden bepalen de remweg, met weinig profieldiepte of een lage spanning wordt de remweg verlengd
U heeft een grotere kans op aquaplanning met in slechte staat verkerende autobanden
Het slipgevaar met autobanden met te lage bandenspanning of profieldiepte is groter

Is met te lage bandenspanning rijden gevaarlijk?

Veel van de mensen rijden met autobanden met een te lage bandenspanning. Soms hadden ongevallen zelfs voorkomen kunnen worden als de bandenspanning in orde was. We adviseren u uw bandenspanning 1 keer per maand te controleren.

Hoe kan ik veiliger rijden en zorgen dat mijn autobanden langer mee gaan?

  1. Controleer uw bandenspanning ongeveer 1 keer per maand
  2. Voorkom hard remmen, en rem indien mogelijk pompend.
  3. Trek vanuit stilstand minder hard op.
  4. Controleer of uw banden op de juiste manier zijn uitgelijnd. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen door te kijken of de auto op een rechte weg recht blijft rijden of begint te wijken.

Waarom is rijden met banden met een lage bandenspanning duurder?
Naast het verhoogde brandstofverbruik, zult u uw banden eerder moeten vervangen. De slijtage van banden met te weinig spanning ligt namelijk een stuk hoger. Bovendien ligt de kans op ongelukken hierdoor aanzienlijk hoger.
Is de kans op aquaplaning groter met banden die niet op spanning zijn?
Ja, enig verschil van de aanbevolen bandenspanning vergroot het risico op aquaplaning aanzienlijk.

In welke landen is het hebben van winterbanden verplicht?
Winterbanden zijn in heel veel landen verplicht. In Nederland is dit nog niet het geval, maar veel mensen kiezen hier zelf voor om de veiligheid van henzelf en anderen te waarborgen.

Ben ik in een ongeluk aansprakelijk als ik geen winterbanden heb?

In Duitsland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland wordt streng gekeken naar het type banden in geval van een ongeluk. In Nederland kan dit ook bekeken worden en kan de schuld alsnog op degene verhaald worden die door onveilige banden een te lange remweg had. Dan vraagt u zichzelf zeker af, welke autobanden op mijn auto!

Kortom: wat is het advies van BandenConcurrent voor mij?
Veel autobanden hebben niet genoeg spanning of hebben te weinig profieldiepte. Om ongelukken te voorkomen en om zo veilig mogelijk te rijden, raadt BandenConcurrent u aan uw autobanden 1 keer per maand te controleren op spanning en 1 keer per kwartaal op de profieldiepte. Dit zorgt niet alleen voor meer veiligheid. Bent u niet helemaal zeker van uw bandenspanning? Neemt u gerust contact op met een van onze medewerkers, zij kunnen u alles vertellen over uw autobanden.

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2018 - BandenConcurrent.nl