Winterbanden in Duitsland verplicht, ja of nee?

Winterbanden in Duitsland verplicht? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Duitsland verplicht winterbanden bij sneeuw, smeltend sneeuw, of ijzel. Volgens de Duitse wet moet de auto goed uitgerust zijn met voor het seizoen. Dit heeft niet alleen betrekking op autobanden, maar ook op andere zaken zoals koelvloeistof, ruitensproervloeistof en ruitenwissers.

Winterbanden in Duitsland verplicht, waarom?

De remweg neemt namelijk aanzienlijk toe wanneer de auto niet voorzien is van winterbanden. Hetgeen een zeer groot verschil kan maken in veiligheid.

Winterbanden in Duitsland verplicht; wat is de boete?

Wie in de winter door Duitsland rijdt met zomerbanden kan een boete ontvangen. Uiteraard hoeft deze boete niet de enige reden zijn om met winterbanden te rijden.

Winterbanden in Duitsland verplicht, voor alle type voertuigen?

Of winterbanden in Duitsland verplicht zijn voor alle voertuigen is een vaakgestelde vraag. Voor personenwagens zijn er geen uitzonderingen, deze zijn in Duitsland altijd verplicht. Zelfs een 4×4, terreinwagen of SUV moet beantwoorden aan die vereiste. Het is belangrijk dat de winterbanden op alle assen gemonteerd zijn, dus niet alleen op de trekas. Indien u alleen winterbanden op de ene as monteert en niet op de andere kan dit vreemd rijgedrag veroorzaken. Daarnaast loopt u nog steeds het risico op een boete of erger nog, een ongeval.

Goedkope winterbanden in Duitsland. Goedkoper ja of nee?

Men verwacht vaak dat winterbanden in Duitsland goedkoper zijn dan in Nederland aangezien het daar bij sneeuw en ijzel verplicht is in de winter op banden te rijden die hier specifiek voor gemaakt zijn. Ook voor winterbanden kunt u echter altijd even op internet kijken. Webshops, waaronder BandenConcurrent zijn vaak erg goedkoop. Bovendien kunt u uw banden gewoon in Nederland laten monteren bij een bandenservice punt van BandenConcurrent. Lees meer over winterbanden.