Al 390.641 klanten vertrouwden op BandenConcurrent. Ben jij de volgende?

Laagsteprijsgarantie

Alleen bij ons vind je de allerbeste deal. Zie je jouw banden ergens anders toch goedkoper? Dan krijg je van ons het verschil terug.

Gratis verzending

Je nieuwe autobanden bezorgen we gratis bij je thuis of bij de montagepartner van jouw keuze. Heel gewoon bij BandenConcurrent.

Vandaag besteld, morgen in huis

Bestel je vóór 12 uur 's middags? Dan kunnen je banden al de volgende werkdag aan onze montagepartner of bij jou aan huis worden geleverd.

Montage thuis of op 't werk

Laat je banden bij onze montagepartner in de buurt monteren. In en rond de Randstad kunnen wij nu ook bij jou thuis of op 't werk langskomen om je banden te monteren. Zelf je banden monteren? Dat kan natuurlijk ook.

Bekend van

Winterbanden

Winterbanden koop je voordelig bij BandenConcurrent. 98% beveelt ons aan! ✅Laagsteprijsgarantie ✅Al 500.000 Banden geleverd ✅1.000+ Montagepartners.

Bij ons stijgt de prijs hierdoor niet op het moment dat de eerste sneeuw valt. Zo weet je waar je aan toe bent, en voorkomen wij onnodige prijsstijgingen. Ons assortiment bestaat uit alle bekende merken zoals Michelin, Dunlop, Continental en Bridgestone banden.

Beste Winterbanden

Oftewel bij ons kan je terecht voor alle merken die goed uit de test komen en een ruim aanbod goedkope winterbanden. Hierdoor komen we aan een zeer compleet aanbod van de beste winterbanden op BandenConcurrent.nl. De populairste winterbanden op dit moment zijn:

Bij ons vind je altijd een geschikte winterband en bij ons is verzending gratis!

 

Winterbanden met stalen velgen

Winterbanden met stalen velgen of lichtmetalen velgen kun je vinden onder velgen. Het selecteren van een set velg met winterband is erg eenvoudig. Je selecteert je auto, vervolgens kies je de gewenste inchmaat (grootte van het wiel). Na deze twee stappen worden de stalen velgen of lichtmetalen velgen getoond die geschikt zijn voor jouw auto.

Zodra je de velg hebt gevonden die bij jouw auto het beste staat klik je op ‘details’. Hierdoor zie je het overzicht met autobanden. Aan de linkerkant selecteer je de banden. Je hoeft hierna alleen nog de keuze te maken voor de beste winterbandenset.

 

Winterbanden moeilijk verkrijgbaar?

Winterbanden waren een aantal jaren geleden niet aan te slepen. De vraag naar winterbanden is door strengere wetgeving gestegen. Dit heeft tot gevolg dat de vraag naar winterbanden blijft stijgen. Steeds vaker kijken mensen online. Het is namelijk makkelijk om online autobanden te vergelijken en daardoor je winterbanden te te schaffen. Deze transparantie heeft op de bandenmarkt voor opschudding gezorgd.

Autobezitters in Nederland leren steeds beter dat winterbanden geen overbodige luxe zijn. IJzel, sneeuw, vorst of zelfs een nat wegdek zijn gevaarlijker dan men vaak denkt. Naast de winterse weersomstandigheden worden wegen steeds voller waardoor een snelle reactietijd steeds belangrijker is. Zelfs de goedkoopste winterbanden helpen bij het verkorten van je remweg en meer grip op de weg. Dit maakt soms het verschil tussen wel of geen ongeluk. Kijk dus nu voor een goede set goedkope winterbanden op onze autobanden pagina. Daarnaast kan je ook een breed assortiment aan andere goedkope autobanden direct online bij ons vinden.

 

Winterbanden, inderdaad veel veiliger?

Bij winterbanden testen wordt elk jaar aangetoond dat met zomerbanden een auto later tot stilstand komt. Uit de winterbanden testen blijkt dat dezelfde auto met winterbanden een kortere remweg heeft. De auto met winterbanden kwam tot stilstand, maar de auto met zomerbanden rijdt nog meters verder door. Met winterbanden sta je tot wel 10 meter eerder stil, waardoor je de kans op ongelukken aanzienlijk verkleind. Het verschil in remweg kan het verschil zijn tussen leven of dood. Bij een auto die 100 km/u rijdt is het verschil zeker iets om mee te nemen bij keuze voor winterbanden.

Veel van onze klanten schaffen winterbanden aan om veilig te rijden als het sneeuwt. Het hoge profiel zorgt bij sneeuw voor extra grip. Talrijke profielen in het loopvlak zorgen voor een toename van het wegcontact. En dat zelfs op het ijzige wegdek van besneeuwde autowegen.

In de testen is ook duidelijk te zien dat winterbanden van premium merken zoals Continental, Bridgestone, Goodyear, Michelin of Vredestein banden veel beter scoren dan de budgetmerken. We raden je daarom ook aan om alleen premium winterbanden te kopen of, wanneer je portemonnee dat niet toelaat, te kijken naar all-season banden. All-season banden worden ook steeds beter en zijn met name het afgelopen 2 jaar enorm populair geworden.

 

Winterbanden, wanneer heb ik ze nodig?

We raden onze klanten aan om vanaf oktober tot en met april op winterbanden te rijden. We adviseren wel om in september de banden al te kopen. Hierdoor ben je de run op winterbanden voor. De grote vraag naar winterbanden zorgt jaarlijks voor tekorten. Winterbanden kopen doe je dan ook niet pas op het moment dat sneeuw gaat vallen. Koop ze als de temperaturen gaan zakken.
Winterbanden presteren niet alleen bij sneeuw beter dan andere banden. Ze presteren ook beter bij slecht weer zoals zware regenbuien, modder of juist smeltende sneeuw. Lagere temperaturen zorgen ervoor dat je all season banden anders reageren waardoor het invloed heeft op je rijveiligheid.

Mocht je de controle verliezen, dan zullen de winterbanden je helpen de controle weer snel terug te kunnen pakken. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt, zijn winterbanden zelfs op droog wegdek vele malen veiliger dan zomerbanden. De banden zijn gemaakt van een speciale combinatie rubber. Hierdoor hebben ze meer grip en controle. Elke autorit wordt zo veiliger.

Elk jaar zien we de technologische vooruitgang die producenten zoals Continental,  Bridgestone, Michelin en Vredestein op het gebied van winterbanden maken. Prestaties van banden verbeteren elk jaar weer. De remafstand van winterbanden in droge omstandigheden is minder lang geworden. Minder lang dan de afstand die zomerbanden nodig hadden om in de vrieskou tot stilstand te komen. De lagere temperaturen zorgen ervoor dat het rubber van de zomerbanden minder grip kan bieden. Hierdoor vermindert de controle van de autobanden op de rijbaan.

Zachtere rubbersoorten liggen beter op de weg. Deze rubbersoorten passen zich beter aan de oppervlakteruwheid van de rijweg. Daardoor is de interactie met het wegdek directer. De wettelijke minimum profieldiepte is 1,6 mm voor autobanden. We raden je aan om ten minste 4 mm als minimum aan te houden. Winterbanden kan je tegelijk met een kleine beurt, grote beurt of de APK keuring laten vervangen. Je kan ze zelf monteren of laten monteren door een van onze montage partners.

Mocht je vragen hebben over winterbanden, of twijfelen tussen winterbanden en all season banden, kijk dan op onze veelgestelde vragen pagina of bel onze helpdesk op 040-747 01 94. Wij helpen je graag verder!

 

Winterbanden Duitsland verplicht?

Per 1 januari 2018 zijn de regels omtrent winterbanden in Duitsland aangescherpt. In Duitsland is het verplicht om banden met winterse eigenschappen te gebruiken. Naast winterbanden zijn all-seasonbanden in principe ook geschikt. Maar de definitie van ‘geschikt’ is wel veranderd. Banden met alleen een M+S aanduiding zijn niet meer voldoende. Deze (winterbanden of all-season banden) moeten namelijk een Alpinesymbool hebben, oftewel een sneeuwvlokje. Per 1-1-2018 mag je op M+S-banden alleen in de winter rijden als je banden met dit symbool hebt. Eenvoudig gezegd: “winterbanden verplicht?” Nee, maar de Duitse overheid wil alleen wel “sneeuwvlokjes” op haar snelwegen in de winter. Mocht je dus all-season banden of winterbanden hebben, kijk dan eerst even of je het sneeuwvlokje hebt, alvorens je aan banden wisselen begint!

 

Bandenmerken winterbanden

Voor de volgende bandenmerken hebben wij winterbanden:

Winterbanden Michelin

Winterbanden Continental

Winterbanden Goodyear

Winterbanden Bridgestone

Winterbanden Hankook

Winterbanden Pirelli

Winterbanden Vredestein

Winterbanden Dunlop

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenConcurrent.nl

Woon/werk je in de Randstad?

Woon je in de Randstad?

Wij monteren nu ook banden bij jou thuis of op 't werk. Kies in je winkelwagen de optie 'monteren bij een montagepartner'.

Meer informatie