Winterbanden

Winterbanden voor jouw auto vind je bij BandenConcurrent. Wij beschikken over een grote voorraad tegen scherpe prijzen. De prijs wordt daardoor niet hoger zodra de eerste sneeuw valt. Zo weet je waar je aan toe bent, en voorkomen wij onnodige prijsstijgingen. Ons assortiment bestaat uit alle grote merken zoals Michelin, Dunlop, Continental, etc. Alle merken die goed uit de test komen en een ruim aanbod goedkope winterbanden. Dat is het volledige aanbod van winterbanden op BandenConcurrent.nl.

Winterbanden met velg.

banden en velgen

Winterbanden met velg kun je vinden onder velgen. Het selecteren van winterbanden met velg is erg eenvoudig. Je selecteert jouw auto, kiest de gewenste inchmaat (grote van het wiel) en vervolgens worden de velgen die geschikt zijn voor jouw auto getoond. Zodra je de velg hebt gevonden die bij jouw auto het beste staat klik je op ‘details’. Je ziet nu het overzicht met autobanden, banden selecteer je aan de linkerkant. Je hoeft nu alleen nog jouw keuze te maken voor de beste winterbandenset.

Winterbanden moeilijk verkrijgbaar?

Winterbanden zijn momenteel niet aan te slepen! De vraag naar winterbanden is door strengere wetgeving gestegen. De consument is steeds vaker online autobanden aan het vergelijken. Transparantie in de markt heeft de afgelopen jaren voor aardig wat opschudding gekost. Hierdoor zullen uiteindelijk alle aanbieders zijn genoodzaakt om hun prijzen te verlagen, anders zullen ze de concurrentiestrijd verliezen.

De consument in Nederland is zich er steeds meer van bewust geworden dat winterbanden geen overbodige luxe meer zijn. Ijzel, sneeuw, vorst of zelfs nat wegdek is verraderlijker dan dat men vaak denkt. Doordat de wegen tegenwoordig drukker zijn geworden is het belangrijk om snel te kunnen reageren. Om NU goedkope winterbanden of andere autobanden te vinden, kun je op de autobanden pagina kijken.

Winterbanden, inderdaad veel veiliger?

Winterbanden testen tonen iedere keer weer dat met zomerbanden de auto later tot stilstand komt. Terwijl dezelfde auto met winterbanden na minder meters tot stilstand komt! Waar de auto met winterbanden al tot stilstand was gekomen, reed de auto met zomerbanden nog meters door. Dit kan de lengte zijn van 2 auto’s achter elkaar. Dit kan het verschil tussen leven of dood betekenen. Laat staan wanneer de auto ca. 100 km/u rijdt en tot stilstand moet komen. De gevolgen zijn waarschijnlijk niet te overzien. De werkelijke kracht zit hem in de besneeuwde autowegen. Het hoge profiel zorgt bij sneeuw voor extra grip. Talrijke profielen in het loopvlak zorgen voor een toename van het wegcontact, zelfs op het ijzige wegdek.

Winterbanden, wanneer heb ik ze nodig?

Winterbanden kun je het beste tussen de maanden oktober en april onder jouw auto laten zetten. Wij adviseren echter in september de banden aan te schaffen om zo de run op winterbanden voor te zijn. Jaarlijks zorgt de grote vraag naar winterbanden voor tekorten. Veel mensen gaan er van uit dat het pas zin heeft deze banden aan te schaffen als er sneeuw ligt. Dit is een algemeen misverstand. Winterbanden zijn niet alleen nodig in tijden van zware sneeuw of ijzel. Ze kunnen al het verschil maken in tijden van slecht weer; zware regenbuien, modder of juist bij smeltende sneeuw. Alleen de relatief lage temperaturen hebben al een aanzienlijke invloed op jouw rijveiligheid. Mocht je de controle verliezen, dan zullen de winterbanden je helpen de controle weer snel terug te kunnen pakken. Zodra de temperatuur onder de 7 graden celcius gaat, zijn winterbanden zelfs op droog wegdek vele male veiliger dan zomerbanden. Het speciale rubber biedt je meer grip en daarmee meer controle hebben wat ervoor zorgt dat je jouw reis veilig voort kunt zetten.

Dankzij de technologische vooruitgang die bandenproducenten van merk banden de afgelopen jaren hebben doorgemaakt, kun je zien dat de prestaties verbeterd zijn. De remafstand van winterbanden in droge omstandigheden is minder lang geworden dan de afstand die zomerbanden nodig hadden om in de vrieskou tot stilstand te komen. De lagere temperaturen zorgen ervoor dat het rubber van de zomerbanden minder grip kan bieden. Hierdoor verminderd de hechting van de autobanden op de rijbaan. Hoe zachter het rubber, hoe beter deze zich aanpast aan de oppervlakteruwheid van de weg. Daardoor is de interactie met het wegdek directer. De wettelijke minimum profieldiepte is 1,6 mm voor autobanden. We raden je aan om ten minste 4 mm als minimum aan te houden.

Winterbanden Duitsland verplicht? Ja, in sommige landen is het verplicht om deze in een bepaalde periode van het jaar te rijden; Duitsland is daarvan een voorbeeld. Kijk voor meer informatie op de winterbanden Duitsland pagina. Om voortaan veilig op de weg te gaan, kun je op deze autobanden pagina jouw banden bestellen. Profiteer nu van de voordelige bandenprijzen en aanbiedingen autobanden van BandenConcurrent!

Daarom kiezen meer dan 100.000 klanten voor BandenConcurrent.nl

Laagste prijs garantie

Wees ervan verzekerd dat je bij ons écht de allerbeste deal krijgt. Zie je ergens anders je banden goedkoper? Dan krijg je bij ons het verschil terug.

Gratis verzending

De beste bezorgservice zit eigenlijk heel simpel in elkaar. Nadat je je bestelling hebt geplaatst, bezorgen wij je banden de volgende dag gratis.

Vóór 12u besteld, morgen bezorgd

Indien je je banden voor 12:00 uur bestelt worden ze de volgende werkdag razendsnel bij jou thuis of bij onze montagepartner bezorgd.

Montage bij een montagepartner of aan huis

Laat je banden gemakkelijk bij jou in de buurt monteren door één van onze montagepartners of, nog gemakkelijker, laat je banden aan huis monteren.

Bekend van