Winterbanden

Goedkope winterbanden voor jouw auto vind je bij BandenConcurrent. We beschikken over een grote voorraad banden tegen scherpe prijzen. Bij ons stijgt de prijs hierdoor niet op het moment dat de eerste sneeuw valt. Zo weet je waar je aan toe bent, en voorkomen wij onnodige prijsstijgingen. Ons assortiment bestaat uit alle bekende merken zoals Michelin, Dunlop en Continental. Oftewel bij ons kan je terecht voor alle merken die goed uit de test komen en een ruim aanbod goedkope winterbanden. Hierdoor komen we aan een zeer compleet aanbod van de beste winterbanden op BandenConcurrent.nl. Bij ons vind je altijd een geschikte winterband!

Winterbanden met velg

banden en velgen

Winterbanden met velg kun je vinden onder velgen. Het selecteren van een set velg met winterband is erg eenvoudig. Je selecteert je auto. Vervolgens kies je de gewenste inchmaat (grootte van het wiel). Na deze twee stagen worden de velgen getoond die geschikt zijn voor jouw auto.

Zodra je de velg hebt gevonden die bij jouw auto het beste staat klik je op ‘details’. Hierdoor zie je het overzicht met autobanden. Aan de linkerkant selecteer je de banden. Je hoeft hierna alleen nog de keuze te maken voor de beste winterbandenset.

Winterbanden moeilijk verkrijgbaar?

Winterbanden zijn momenteel niet aan te slepen! De vraag naar winterbanden is door strengere wetgeving gestegen. Dit heeft tot gevolg dat de vraag naar winterbanden blijft stijgen. Steeds vaker kijken mensen online om banden te kopen. Hier is het makkelijk om online autobanden te vergelijken. Deze transparantie heeft op de bandenmarkt voor opschudding gezorgd. Deze opschudding heeft tot gevolg gehad dat de aanbieders hun prijzen moesten verlagen. Dit is een vorm van concurrentiestrijd met een groot voordeel voor de consument!

Autobezitters in Nederland leren steeds beter dat winterbanden geen overbodige luxe zijn. IJzel, sneeuw, vorst of zelfs een nat wegdek zijn gevaarlijker dan men vaak denkt. Naast de winterse weersomstandigheden worden wegen steeds voller waardoor een snelle reactietijd steeds belangrijker is. Zelfs de goedkoopste winterbanden helpen bij het verkorten van je remweg en meer grip op de weg. Dit maakt soms het verschil tussen wel of geen ongeluk. Kijk dus nu voor een goede set goedkope winterbanden op onze autobanden pagina. Daarnaast kan je ook een breed assortiment aan andere goedkope autobanden bij ons vinden.

Winterbanden, inderdaad veel veiliger?

 

Bij winterbanden testen wordt elk jaar aangetoond dat met zomerbanden een auto later tot stilstand komt. Dezelfde auto met winterbanden heeft een kortere remweg. De auto met winterbanden kwam tot stilstand, maar de auto met zomerbanden rijdt nog meters verder door. Dit kan oplopen tot een verschil van wel 10 meter. Het verschil in remweg kan het verschil zijn tussen leven of dood. Bij een auto die 100 km/u rijdt is het verschil zeker iets om mee te nemen bij keuze voor winterbanden.

Veel van onze klanten schaffen winterbanden aan om veilig te rijden als het sneeuwt. Het hoge profiel zorgt bij sneeuw voor extra grip. Talrijke profielen in het loopvlak zorgen voor een toename van het wegcontact. En dat zelfs op het ijzige wegdek van besneeuwde autowegen.

Winterbanden, wanneer heb ik ze nodig?

We raden onze klanten aan om vanaf oktober tot en met april op winterbanden te rijden. We adviseren wel om in september de banden al te kopen. Hierdoor ben je de run op winterbanden voor. De grote vraag naar winterbanden zorgt jaarlijks voor tekorten. Winterbanden kopen doe je dan ook niet pas op het moment dat sneeuw gaat vallen. Koop ze als de temperaturen gaan zakken.
Winterbanden presteren niet alleen bij sneeuw beter dan andere banden. Ze presteren ook beter bij slecht weer zoals zware regenbuien, modder of juist smeltende sneeuw. Lagere temperaturen zorgen ervoor dat je all season banden anders reageren waardoor het invloed heeft op je rijveiligheid.

Mocht je de controle verliezen, dan zullen de winterbanden je helpen de controle weer snel terug te kunnen pakken. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt, zijn winterbanden zelfs op droog wegdek vele malen veiliger dan zomerbanden. De banden zijn gemaakt van een speciale combinatie rubber. Hierdoor hebben ze meer grip en controle. Elke autorit wordt zo veiliger.

Elk jaar zien we de technologische vooruitgang die producenten van bandenmerken maken. Prestaties van banden verbeteren elk jaar weer. De remafstand van winterbanden in droge omstandigheden is minder lang geworden. Minder lang dan de afstand die zomerbanden nodig hadden om in de vrieskou tot stilstand te komen. De lagere temperaturen zorgen ervoor dat het rubber van de zomerbanden minder grip kan bieden. Hierdoor vermindert de controle van de autobanden op de rijbaan.

Zachtere rubbersoorten liggen beter op de weg. Deze rubbersoorten passen zich beter aan de oppervlakteruwheid van de rijweg. Daardoor is de interactie met het wegdek directer. De wettelijke minimum profieldiepte is 1,6 mm voor autobanden. We raden je aan om ten minste 4 mm als minimum aan te houden. Winterbanden kan je tegelijk met een kleine beurt, grote beurt of de APK keuring laten vervangen. Je kan ze zelf monteren of laten monteren door een van onze montage partners.

Winterbanden Duitsland verplicht?

Ja, in sommige landen is het hebben van winterbanden verplicht om in een bepaalde periode onder je auto te hebben. Duitsland is daar één voorbeeld van. Kijk voor meer informatie op de winterbanden Duitsland pagina. Om voortaan veilig op de weg te gaan, met een kortere remweg en meer grip op de weg kun je op deze autobanden pagina de beste winterbanden bestellen. Profiteer nu van de voordelige bandenprijzen en aanbiedingen autobanden van BandenConcurrent!

Daarom kiezen meer dan 100.000 klanten voor BandenConcurrent.nl

Laagste prijs garantie

Wees ervan verzekerd dat je bij ons écht de allerbeste deal krijgt. Zie je ergens anders je banden goedkoper? Dan krijg je bij ons het verschil terug.

Gratis verzending

De beste bezorgservice zit eigenlijk heel simpel in elkaar. Nadat je je bestelling hebt geplaatst, bezorgen wij je banden de volgende dag gratis.

Vóór 12u besteld, morgen bezorgd

Indien je je banden voor 12:00 uur bestelt worden ze de volgende werkdag razendsnel bij jou thuis of bij onze montagepartner bezorgd.

Montage bij een montagepartner of aan huis

Laat je banden gemakkelijk bij jou in de buurt monteren door één van onze montagepartners.

Bekend van

Kan ik je helpen?

Lees ook deveelgestelde vragen.

Copyright (C) 2018 - BandenConcurrent.nl